x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vasluian, arestat preventiv, după ce a fost prins beat la volan de 3 ori în două zile și a reușit să provoace și două accidente

Vasluian, arestat preventiv, după ce a fost prins beat la volan de 3 ori în două zile și a reușit să provoace și două accidente

23 Mai 2017   •   17:53
Vasluian, arestat preventiv, după ce a fost prins beat la volan de 3 ori în două zile și a reușit să provoace și două accidente

Un bărbat de 45 de ani, din municipiul Vaslui, a fost arestat preventiv, luni după-amiază, pentru cinci infracţiuni rutiere, după ce a fost prins băut la volan şi fără permis de trei ori în două zile consecutive. Bărbatul a provocat şi două accidente, unul dintre acestea într-o staţie de carburanţi, unde a intrat cu maşina într-o pompă de alimentare. Judecătoria Vaslui a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Ion Marcu după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, acesta a fost prins băut de către poliţişti, de trei ori în două zile, în timp ce conducea maşina sa.

Iniţial, şoferul în vârstă de 45 de ani a fost depistat de către poliţişti cu o alcoolemie de 0,75 mg/litru alcool pur în aerul expirat în urma unui accident soldat cu pagube materiale. În consecinţă, agenţii de la Serviciul Rutier i-au reţinut bărbatului permisul şi au întocmit un prim dosar penal pe numele său.

A doua zi, Ion Marcu a fost oprit în trafic de către poliţişti în timp ce conducea din nou maşina pe o stradă din municipiul Vaslui. Agenţii de la Rutieră l-au testat etiloscopic pe bărbat, aparatul indicând o valoare de 0,73 mg/litru alcool pur în aerul expirat. De această dată, poliţiştii au întocmit pe numele său dosar penal pentru două infracţiuni, respectiv conducere fără permis şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Câteva ore mai târziu, bărbatul a provocat un alt accident, într-o staţie de carburanţi din municipiul Vaslui.

„În timp ce se afla cu maşina într-o staţie de alimentare cu carburanţi de pe strada Călugăreni, a intenţionat să efectueze manevra de mers înapoi însă, din cauza faptului că nu s-a asigurat corespunzător, a acroşat o pompă de alimentare. Poliţiştii l-au testat din nou cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi de această dată, bărbatul a fost condus la audieri, iar pe numele său a fost întocmit un alt dosar penal, pentru alte două infracţiuni, respectiv conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui.

Reţinut de poliţişti, Ion Marcu a fost prezentat la Parchet, respectiv Judecătoria Vaslui, pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă.

Sursa: invaslui.ro

×