x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Veste șoc pentru turismul românesc: Muzeul Naţional Bran ar putea fi închis

Veste șoc pentru turismul românesc: Muzeul Naţional Bran ar putea fi închis

03 Aug 2017   •   20:58
Veste șoc pentru turismul românesc: Muzeul Naţional Bran ar putea fi închis

Lovitură de proporţii pentru turismul din România! Muzeul Naţional Bran ar putea fi închis la sfârşitul lunii august, după ce contractul de închiriere dintre familia Habsburg, administratorii Castelului Bran, şi Ministerul Culturii va expira, iar administratorii nu doresc prelungirea acordului, potrivit stiripesurse.ro

Potrivit primarului comunei Bran, Rareş Rădăcină, administratorii Castelului Bran, care sunt proprietarii clădirilor care adăpostesc muzeul, refuză să prelungească contractul cu Ministerul Culturii pentru funcţionarea în acest spaţiu. „La sfârşitul acestei luni expiră contractul cu Ministerul Culturii privind Muzeul Naţional Bran. Nu ştim încă poziţia Ministerului, proprietarii ne-au pus şi nouă în vedere că nu vor să mai prelungească contractul cu statul. Nici noi nu avem o relaţie foarte bună cu managerul acestui muzeu naţional, iar riscul este închiderea muzeului“, a declarat Rareş Rădăcină, primarul comunei Bran.

El spune că administrația muzeului este de vină pentru situația apărută, existând mai multe neînțelegeri referitoare la cele peste 7.000 de exponate găzduite în muzeu, dar și un număr redus de vizitatori. Acesta spune că în timp ce Castelul Bran a fost vizitat în 2016 de un milion de oameni, în muzeu au intrat doar 14.000 de turiști. Primarul spune că nu ar putea prelua muzeul în administrarea sa din cauza costurilor ridicate de funcționare, de 1,5 milioane lei, cu doar 100.000 lei încasări..

×
Subiecte în articol: castelul bran se inchide