x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Victimele surpării de la Peștera Bolii au fost scoase la suprafață

Victimele surpării de la Peștera Bolii au fost scoase la suprafață

04 Noi 2017   •   18:17
Victimele surpării de la Peștera Bolii au fost scoase la suprafață

Toate cele trei victime decedate, sâmbătă, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste ele în timp ce lucrau la reabilitarea unui pod de cale ferată din zona Peştera Bolii, au fost scoase la suprafaţă de pompierii militari, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, maior Claudiu Achim. 

Potrivit acestuia, victimele au vârstele de 52, 58 şi 63 de ani. 

Trei muncitori care lucrau sâmbătă la un pod de cale ferată la intrarea în municipiul Petroşani, au murit după ce au fost prinşi sub un mal de pământ şi bolovani. 

Martorii oculari au apreciat că unul dintre bolovanii care s-a prăbuşit în zona surpării avea o greutate de circa trei tone. 

Potrivit primelor date ale ITM Hunedoara, muncitorii erau angajaţi ai unei firme din Oneşti, judeţul Bacău, inspectorii de muncă declanşând o anchetă pentru accident colectiv de muncă. 

Peste 20 de pompieri militari au intervenit în zona accidentului de muncă. Aceştia au deplasat la faţa locului două autospeciale cu module de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. De asemenea, a fost alertat un echipaj de salvatori care a acţionat cu un container multirisc, prevăzut cu accesorii de descarcerare grea, asigurare şi stabilizare, care permit derularea misiunilor de căutare-salvare în medii greu accesibile. 

Poliţia Transporturi Feroviare (TF) a deschis o anchetă in rem, pentru faptă, fiind vizate infracţiunile de ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă. 

Cercetările se desfăşoară împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, fiind coordonate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani.

AGERPRES

×