x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale VIDEO - Dezastru după o viitură în comuna Luncavăt

VIDEO - Dezastru după o viitură în comuna Luncavăt

21 Iun 2018   •   14:25
VIDEO - Dezastru după o viitură în comuna Luncavăt

Un număr de 30 de gospodării din comuna vâlceană Luncavăţ au fost afectate de inundaţii şi 10 autoturisme au fost avariate, după ce râul Luncavăţ a ieşit din matcă din cauza precipitaţiilor abundente căzute în prima parte a zilei de joi, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu. 

La Vaideeni, după precipitaţiile abundente s-au format torenţi, fiind afectat şi drumul care trece prin centrul localităţii. 

"Sunt afectate 30 de gospodării şi sunt 10 autoturisme avariate de torenţi şi de ieşirea de matcă a Luncavăţului. Intervin patru echipaje de pompieri cu autospeciale şi motopompe pentru evacuarea apei", a spus Cătălin Popescu. 

ISU Vâlcea a trimis în zonă şi două echipaje SMURD. Nu au fost anunţate victime. 

Joi începând de la ora 12,40 şi până la ora 22,00, judeţul Vâlcea se află sub cod portocaliu de inundaţii în bazinul superior al râului Luncavăţ. 

De asemenea, pentru judeţul Vâlcea, în intervalul orar 13,30 - 14,30, este în vigoare o avertizare cod portocaliu de vreme severă imediată - averse ce vor depăşi 35-40 litri pe metru pătrat, intensificări de scurtă durată ale vântului, frecvente descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni. 

La nivelul ISU Vâlcea a fost operaţionalizată grupa operativă pentru monitorizarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă. AGERPRES

×