x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale VIDEO - Lupte ilegale de câini la Cobadin. Un câine sfâșiat a fost găsit pe o stradă din oraș

VIDEO - Lupte ilegale de câini la Cobadin. Un câine sfâșiat a fost găsit pe o stradă din oraș

16 Aug 2017   •   11:07
VIDEO - Lupte ilegale de câini la Cobadin. Un câine sfâșiat a fost găsit pe o stradă din oraș

O persoană a recuperat de pe stradă un câine care era aproape mort din cauza rănilor foarte grave pe care le avea pe corp.

Câinele era folosit ca momeală pentru câinii de luptă. Acesta a fost găsit de un cetățean care l-a dus direct la veterinar pentru a-i curăța rănile de viermi și a-i salva viața. A trecut cu bine peste intervențiile făcute și urmează recuperarea. Totuși, persoana care l-a găsit nu se oprește aici. Dorește ca cei responsabili pentru starea animalului să fie sancționați corespunzător.

Luptele cu câini sunt interzise în România. Potrivit OUG 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, la articolul 8, aliniatul (a) se precizează: „organizarea luptelor între câini, antrenarea câinilor în acest scop şi participarea cu câini la astfel de lupte, indiferent cărei rase îi aparţin câinii”. Potrivit articolului 14, fapta persoanei de a organiza lupte între câini, de a-i pregăti în acest scop, precum şi de a participa cu câini la astfel de lupte constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani.

Sursa: replicaonline.ro

×