x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator „10 case pentru specialişti” sfidează criza

„10 case pentru specialişti” sfidează criza

19 Mai 2010   •   00:00

Plenul Senatului a adoptat ieri proiectul de lege pentru aprobarea OUG 28/2010 pentru finanţarea, în anul 2010, a Programului „Renaşterea sa­tului românesc - 10 case pentru specialişti".



Actul normativ a fost aprobat în Senat cu 49 de voturi „pentru", 33 „împotrivă" şi 3 abţineri, Camera Deputaţilor fiind forul decizional. În cursul dezbaterilor din plen, senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a întrebat dacă studiul realizat datează dinaintea anunţării măsurilor de austeritate.

„Acum se vorbeşte de 12.000 de specialişti care vor veni la case cu curte pe care doreşte să le construiască doamna Udrea.
Întrebare: studiul pe care l-aţi făcut era înainte de scăderea salariilor tuturor bugeta­rilor cu 25%, că poate nu-şi mai permit, nu-i mai interesează? Atunci poate facem cheltuieli aiurea. Şi mă mai întreb dacă criza este chiar atât de mare la ministerul pe care-l conduce doamna Udrea încât să începem iarăşi să luăm bani de la bugetari ca să dăm la clientela portocalie care construieşte", a declarat în timpul dezbaterilor senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu.

×
Subiecte în articol: observator lege proiect case sate