x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocatul lui Gabriel Oprea cere senatorilor jurişti restituirea dosarului său la DNA

Avocatul lui Gabriel Oprea cere senatorilor jurişti restituirea dosarului său la DNA

02 Feb 2016   •   12:54
Avocatul lui Gabriel Oprea cere senatorilor jurişti restituirea dosarului său la DNA

Avocatul preşedintelui UNPR, senatorul Gabriel Oprea, a solicitat Comisiei juridice a Senatului restituirea dosarului referitor la acesta la Direcţia Naţională Anticorupţiei (DNA), au declarat, marţi, pentru AGERPRES, surse parlamentare.

Potrivit acestora, avocatul ar fi motivat solicitarea prin faptul că doi procurori nu ar fi avut competenţa să facă cercetări, susţinând în aceste condiţii că "a fost ilegală începerea cercetării în acest caz".

Totodată, Oprea cere prin avocatul său ca DNA să aibă mai întâi un punct de vedere şi, ulterior, să se pronunţe Comisia juridică a Senatului.

"A trimis avocatul (senatorului Gabriel Oprea - n.r.) un punct de vedere, o întâmpinare depusă către membrii Comisiei juridice", au mai declarat sursele.

Comisia juridică a Senatului analizează, marţi, cererea privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a senatorului Gabriel Oprea, urmând să întocmească ulterior un raport consultativ, pe care îl va înainta Biroului permanent pentru a fi introdus pe ordinea de zi a plenului.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

Conform DNA, infracţiunea de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane şi materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoţirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliţiei rutiere.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: gabriel oprea dna unpr senat dosar penal