x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 11 persoane, REŢINUTE în dosarul MediaPro

11 persoane, REŢINUTE în dosarul MediaPro

05 Dec 2014   •   10:20
11 persoane, REŢINUTE în dosarul MediaPro

Procurorii Parchetului Capitalei au reţinut 11 persoane puse sub acuzare în dosarul de evaziune fiscală de la MediaPro. Acestea urmează să fie prezentate vineri Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii Parchetului Capitalei şi poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat joi 41 de percheziţii în Bucureşti, judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Argeş şi Brăila, în dosarul de evaziune fiscală în care este vizat trustul MediaPro.

Reprezentanţi ai Parchetului Capitalei au confirmat pentru Agerpres că percheziţiile au avut loc la societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane care au legătură cu dosarul MediaPro.

În cursul lunii decembrie 2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală faţă de 32 de persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă că suspecţii au iniţiat, derulat şi participat la circuite evazioniste şi de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false şi înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale transferând sume importante în contul unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retraşi în totalitate în numerar.

Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la suma de aproximativ 6 milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. Suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 15 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: mediapro dosar evaziune fiscala