x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 16 morti in 24 de ore

16 morti in 24 de ore

31 Mai 2004   •   00:00

Peste 50 de persoane au fost luate ostatice sambata in Arabia Saudita de catre teroristi ai Al-Qaeda. Cel putin 16 oameni au fost ucisi in 24 de ore.

ANCA ALDEA

Teroristi in uniforme militare si inarmati cu arme automate au deschis focul sambata asupra sediului unei companii petroliere din orasul Al-Arrakah, a unui complex administrativ din Al-Khobar si a unui autobuz care parasea o zona rezidentiala locuita de americani. Dupa atacuri si un schimb de focuri cu fortele speciale, rebelii s-au baricadat in complexul administrativ Oasis din Al-Khobar, localitate aflata la 400 de kilometri nord-est de capitala Riyadh, unde au retinut 50 de ostatici, majoritatea occidentali.

CHESTIUNE RELIGIOASA. In cursul noptii, opt ostatici de religie islamica au fost eliberati. Cateva ore mai tarziu, fortele speciale saudite au intervenit in forta. Doi rebeli au fost ucisi in operatiune, iar ceilalti au fost arestati. Potrivit unui ostatic de origine iordaniana, care a telefonat ziarului Al-Doustour, teroristii i-au intrebat pe captivi ce religie si ce nationalitate au.

DECAPITATI. Cel putin 16 persoane, intre care sapte asiatici, un italian, un suedez, un american si un britanic au fost ucise in cele 24 de ore ale crizei. Noua ostatici au fost gasiti decapitati in complexul Oasis. Englezul Michael Hamilton, de 50 de ani, a fost omorat cu bestialitate, dupa ce teroristii i-au legat trupul de o masina si l-au plimbat prin oras pe o distanta de un kilometru si jumatate.

REVENDICARE. Gruparea mujahedina "Comandoul Ierusalimului", care actioneaza sub umbrela Al-Qaeda, si-a asumat responsabilitatea pentru aceasta actiune. Serviciile secrete occidentale au avertizat ca Al-Qaeda pregateste noi atacuri in Arabia Saudita.

×
Subiecte în articol: observator