x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 220.000 de lei a cheltuit DGA pentru instrumentarea dosarului permiselor Argeş

220.000 de lei a cheltuit DGA pentru instrumentarea dosarului permiselor Argeş

08 Dec 2008   •   00:00
220.000 de lei a cheltuit DGA pentru instrumentarea dosarului permiselor Argeş

În perioada aprilie 2007-iunie 2008, Direcţia Generală Anticorupţie a efectuat cercetări în dosarul fraudării examenelor pentru permisul de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş. Costurile instrumentării dosarului se ridică la aproximativ 220.000 lei.



Ieri, DGA a anunţat, printr-un comunicat, că este instituţia care a sesizat faptele de corupţie şi a făcut numeroase acte de urmărire penală ce au condus la întocmirea dosarului trimis acum la instanţă de către procurorii anticorupţie. La acest caz al DNA, au mai contribuit ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă şi cadre ale Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Potrivit DGA, primele date au fost obţinute în cursul lunii martie 2006, când la nivelul Serviciului Teritorial Anticorupţie Piteşti au ajuns informaţii  cu privire la implicarea în comiterea unor fapte de corupţie a angajaţilor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (S.P.C.R.P.C.I.V) Argeş, referitoare la obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere.  Din 2006 până anul acesta, au fost înregistrate nu mai puţin de 5 dosare penale, dintre care unul în 2006, două în 2007 şi două în 2008, toate având ca obiect comiterea unor fapte de corupţie de către funcţionari din cadrul Serviciului de Permise Argeş şi alte persoane. Aşadar, susţine DGA, în primă fază au fost identificate peste 1.400 persoane care şi-au schimbat domiciliul pe raza judeţului Argeş şi au obţinut permise de conducere, ulterior stabilindu-se că, în perioada 01 ianuarie 2006 – iunie 2008, pe raza judeţului Argeş, au obţinut permise de conducere aproximativ 3.200 persoane.
Tot DGA menţionează că, din luna martie 2008, a fost autorizată folosirea investigatorilor sub acoperire sau cu identitate reală şi totodată ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei pentru efectuarea actelor de urmărire penală. În baza autorizaţiilor emise de către instanţele de judecată, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DGA au fost delegaţi de către procuror să pună în executare toate măsurile autorizate şi totodată să întocmească procese verbale de redare integrală a conţinutului convorbirilor telefonice şi purtate în mediu ambiental care vor fi interceptate şi înregistrate şi care privesc faptele care fac obiectul cauzei. Ofiţerii DGA au participat la un număr însemnat de activităţi realizate în perioada aprilie 2007 – iunie 2008, pentru susţinerea acestora Direcţia Generală Anticorupţie efectuând cheltuieli de aproximativ 220.000 lei, se arată în comunicat. Cu acest prilej, au fost desfăşurate percheziţii, ridicări de obiecte şi înscrisuri, identificarea şi inventarierea acestora, aproximativ 110 lucrători la efectuarea percheziţiilor cu 60 mijloace auto şi 15 lucrători pe zi, timp de 4 săptămâni la inventariere. DGA a mai participat şi la audieri de martori şi confruntări.În baza ordonanţelor de delegare la nivelul Serviciului Teritorial Anticorupţie Piteşti au fost citate şi audiate în jur de 200 de persoane, precizează DGA.

DNA a trimis în judecată, sâmbătă, 28 de persoane, dintre care 22 în stare de arest preventiv, în legătură cu fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş. Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor celor acuzaţi. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Târgu Mureş.

×
Subiecte în articol: romania argeş