x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 20 de mineri s-au blocat în galeria minieră Cătălina-Monuleşti, la Roşia Montană. Ei cer începerea proiectului minier

20 de mineri s-au blocat în galeria minieră Cătălina-Monuleşti, la Roşia Montană. Ei cer începerea proiectului minier

11 Sep 2013   •   12:11
20 de mineri s-au blocat în galeria minieră Cătălina-Monuleşti, la Roşia Montană. Ei cer începerea proiectului minier

Aproximativ 20 de persoane - angajaţi ai companiei Roşia Montană Gold Corporation şi localnici - au intrat, astăzi, în galeria minieră Cătălina-Monuleşti, una dintre cele mai cunoscute din zona Roşia Montană, şi refuză să iasă la suprafaţă, cerând începerea proiectului minier.

Potrivit Informaţia de Alba, alte 300 de persoane protestează în centrul localității Roșia Montană. Aceştia cer locuri de muncă.

Conform liderului sindicatului "Viitorul Mineritului", Cristian Albu, minerii erau în schimbul 1 și nu au mai ieșit la pauza de masă. În opinia sa s-a ajuns la această situație datorită declaraților contradictorii ale politicienilor în ce privește proiectul minier de la Roșia Montană.

Cristian Albu a spus că în acest moment este în desfășurare un miting în Piața Centrală din Roșia Montană, unde participă peste 300 de oameni care cer demararea proiectului minier

“Din păcate s-a ajuns la soluţii extreme. Oamenii mi-au spus că le-a ajuns cuţitul la os. Sunt disperaţi, le expiră contractele. Începe şcoala şi nu au cu ce să îşi trimită copiii la şcoală. Îl rog pe Crin Antonescu, cel care a provocat această situaţie, să vină la Roşia Montană, pentru a discuta cu oamenii de aici”, a spus Cristian Albu.

La fața locului urmează să ajungă și prefectul de Alba, Gheorghe Feneșer.

La începutul săptămânii, proiectul Roșia Montană a fost respins de urgență în Senat după ce mai mulți politicieni au declarat că vor vota împotrivă.


×