x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 30.000 de euro, credite false

30.000 de euro, credite false

20 Feb 2004   •   00:00

O retea de escroci a dat un "tun" de aproximativ 1,3 miliarde de lei mai multor filiale ale Banc Post si catorva societati de asigurari. Escrocii au prezentat acte false cu care au obtinut credite pentru cumpararea unor produse casnice.

Ca sa obtii un credit cu care sa cumperi obiecte casnice in rate trebuie sa ai un venit pe cartea de munca si sa prezinti mai multe garantii. O grupare de escroci a pacalit insa acest sistem birocratic. Folosindu-se de carti de munca si adeverinte de salariat falsificate, noua indivizi au intocmit contracte cu diferite filiale ale Banc Post din Capitala si cu mai multe magazine de electrocasnice, achizitionand in rate bunuri in valoare de aproximativ 30.000 de euro. "In baza documentelor false sau falsificate, suspectii au obtinut imprumuturi in lei si valuta de la filialele bancii, punand astfel mana pe dosarul de creditare care, ulterior, era prezentat reprezentantilor de vanzari ai magazinelor", au precizat surse judiciare din cadrul Politiei Capitalei. Escrocii ridicau de la magazine marfa achizitionata in "rate". Bunurile erau vandute imediat, pentru ca filiera sa nu fie gasita cu marfa acasa.

CERCETATI. Initial, judiciaristii Sectiei 14 Politie au inceput urmarirea penala impotriva a sapte persoane acuzate ca au operat astfel in perioada iunie - noiembrie 2003. Suspectii au fost retinuti la sfarsitul saptamanii trecute pentru inselaciune. Este vorba despre Neculai Neagu (47 de ani), Gheorghe Nistor (51 de ani), Dumitru Buciumeanu (40 de ani), Sav Mihalache (32 de ani) si Gica Ion (37 de ani). Procurorii i-au prezentat judecatorilor, care au decis cercetarea lor in stare de libertate. Ieri, anchetatorii au mai retinut doua persoane, despre care se crede ca sunt chiar capii acestei afaceri. Este vorba despre Magdalena Antonovici, de 35 de ani (politistii spun despre ea ca are un cazier impresionant), si de Gheorghe Druga, de 47 de ani, sofer la Rodell Taxi.

×
Subiecte în articol: observator