x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 4,5 milioane lei pentru disponibilizații de la Electrificare CFR SA

4,5 milioane lei pentru disponibilizații de la Electrificare CFR SA

24 Oct 2013   •   10:49
4,5 milioane lei pentru disponibilizații de la Electrificare CFR SA

Executivul ar putea aproba alocarea unei sume de 4,5 milioane lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul 2013 pentru plata venitului lunar de completare necesar pentru cele 250 de persoane ce vor fi disponibilizate de Societatea Comercială 'Electrificare CFR'-SA, în baza planului de disponibilizare aprobat, conform unui proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Adoptarea măsurilor de protecție socială a persoanelor concediate va contribui la atenuarea impactului social al aplicării planurilor de disponibilizare și va asigura un climat socio-economic favorabil reintegrării în muncă a persoanelor disponibilizate, se menționează în motivarea proiectului de act normativ.

Prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 36/2013, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 251 din data de 30 aprilie 2013, s-a aprobat aplicarea, în perioada 2013-2018, a unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare.

Beneficiarii măsurilor de protecție socială aprobate prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 36/2013 sunt persoanele disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza unui plan de disponibilizare, din cadrul unor societăți naționale, regii autonome, companii naționale și societăți comerciale cu capital majoritar de stat, precum și a societăților comerciale și a regiilor autonome aflate în subordinea autorităților administrației publice locale.

Mai multe informatii, aici.

×