x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A doua zi de proteste în Piața Victoriei: Câteva zeci de persoane, nemulțumite de măsurile Guvernului

A doua zi de proteste în Piața Victoriei: Câteva zeci de persoane, nemulțumite de măsurile Guvernului

13 Iul 2020   •   22:05
A doua zi de proteste în Piața Victoriei: Câteva zeci de persoane, nemulțumite de măsurile Guvernului

Câteva zeci de persoane s-au adunat, luni seara, în Piața Victoriei pentru a manifesta față de măsurile dispuse Guvern, în privința epidemiei de COVID-19. Este a doua zi consecutivă când oamenii au ieșit în stradă.

Protestatarii au venit cu steaguri și pancarte. Ei au strigat: „Jos legea carantinării”, „Toate partidele, aceeași mizerie!”, „Libertate”, „Jos Guvernul!”.

Oamenii sunt nemulţumiţi de proiectul Guvernului care impune reguli stricte privind carantina şi izolarea. Ei spun, de exemplu, că masca nu îi ajută cu nimic, iar obligativitatea purtării ei este o „prostie”. De asemenea, ei susțin că epidemia este o conspirație la nivel internațional.

Tocmai de aceea, cei mai mulţi dintre protestatari nu poartă măşti de protecție şi nu respectă distanţarea socială.

La faţa locului sunt prezenți și jandarmi.

Proiectul privind carantinarea și izolarea a fost dezbătut, luni, în Senat, iar discuțiile pe marginea sa vor continua și marți.

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost adoptată, în 6 iulie, de Guvern, după ce Curtea Constituțională a decis că internarea persoanelor diagnosticate cu COVID-19 în spitale este contrară Legii Fundamentale.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: proteste covid-19