x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A început vaccinarea contra SARS-CoV-2 în mai multe spitale din țara

A început vaccinarea contra SARS-CoV-2 în mai multe spitale din țara

04 Ian 2021   •   11:05
A început vaccinarea contra SARS-CoV-2 în mai multe spitale din țara

Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a început, luni, în mai multe spitale din țară, unde primii vaccinați au fost medicii care au tratat primele cazuri de COVID-19. La Arad s-a vaccinat un pneumolog, la Buzău un infecționist, dar și primul medic infectat cu noul virus.

Administrarea vaccinului împotriva virusului SARS-CoV-2 a început, luni, la personalul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Primul medic vaccinat a fost doctorul Dana Olar, medic șef Secție Pneumologie, fiind unul dintre medicii care tratează pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 încă de la începutul pandemiei.

„Sunt foarte fericită astăzi (luni – n.r.) pentru că am așteptat această zi de zece luni, din luna martie, de când am început să tratăm pacienți diagnosticați cu COVID-19. Chiar dacă respectăm toate măsurile de prevenție – dezinfectarea și spălarea mâinilor cât mai des, purtăm măști, distanțarea socială..., din păcate constatăm că virusul continuă să se propage. Eu cred că singura măsură logică și eficientă o reprezintă vaccinarea, imunizarea. Eu vă doresc sănătate și responsabilitate – responsabilitate față de dumneavoastră și față de cei din jurul dumneavoastră”, a declarat dr. Dana Olar, medic șef Secție Pneumologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

La nivelul spitalului s-au amenajat patru puncte de vaccinare – în clădirea din Strada Stephan Ludwig Roth (Grădiște), în sediul central al instituției – strada Andrenyi Karoly, la fostul Spital Municipal – Piața Mihai Viteazu și pe Bulevardul Revoluției, la Policlinica Dacia.

„Am preluat de la Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad 41 de flacoane de vaccin, iar în cursul zilei de astăzi (luni – n.r.) vor fi vaccinați 203 angajați ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

Vaccinarea a început luni dimineață și la Spitalul Orășenesc Ineu. Primii vaccinați au fost managerul spitalului Monica Mang și medicul Mihai Dudea, coordonatorul centrului de vaccinare. Ei spun că vaccinul este sigur și că reprezintă modalitatea de a ajunge la o viața normală.

„Decizia de vaccinare a fost a mea personală, trebuie fiecare dintre noi să fim responsabili, să cântărim cu atenție beneficiile și riscurile și să decidem în consecință. Trebuie să înțelegem că prin acest proces organismul creează anticorpi contra virusului și este o șansă extraordinară de a nu permite îmbolnăvirea. Sfatul meu pentru populație este ca fiecare să se informeze corect, din surse sigure și să ia cea mai bună decizie”, scrie în mesajul managerului spitalului din Ineu.

Și la Brăila au fost repartizate aproape 1.000 de doze de vaccin. Acestea sunt distribuite la principalele spitale din județ, iar vaccinarea va începe la ora 12.00.

„Pentru această fază a procesului de vaccinare au fost solicitate 975 doze care au sosit în această dimineață, la Direcția de Sănătate Publică Brăila, cu un transport special, de la Spitalul Militar de Urgență Alexandru Gafencu Constanța, stabilit ca centru zonal. De la DSP Brăila dozele de vaccin vor fi distribuite centrelor de vaccinare, cu respectarea tuturor măsurilor privind condițiile de transport, cu sprijinul echipajelor de poliție și jandarmerie. Cele patru centre stabilite pentru această etapă sunt Spitalul de Urgență Județean, Spitalul de Psihiatrie Sfântul Pantelimon, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul Orășenesc Făurei”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dunărea al judeţului Brăila.

Campania de vaccinare anti-Covid a început luni la Buzău. Prima persoană vaccinată a fost Bogdan Micu, medicul șef al Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență, cel care a îngrijit de la debutul pandemiei sute de bolnavi de Covid-19.

„Severitatea cazurilor pe care le-am văzut în Secția de Boli Infecțioase atât la persoane cu comorbidități și în vârstă, dar mai ales la cei fără comorbidități, la persoane tinere, m-a convins să mă vaccinez. Fiecare caz te afectează. Recomandarea mea fermă este pentru vaccinare atât pentru cadrele medicale, cât și pentru populație în general”, a declarat Bogdan Micu.

Cel de-al doilea cadru medical vaccinat a fost Iulian Coliof, primul medic al Spitalului Județean de Urgență Buzău care s-a infectat cu SARS CoV-2.

În noaptea de duminică spre luni, în județul Buzău au ajuns 975 de doze de vaccin anti-Covid.

 

×
Subiecte în articol: vaccinare anti-covid