x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit patronul Pro TV în urma unui accident de elicopter

A murit patronul Pro TV în urma unui accident de elicopter

29 Mar 2021   •   09:56
A murit patronul Pro TV în urma unui accident de elicopter
Sursa foto: Hepta

Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul Pro TV, a murit într-un accident de elicopter în zona unui gheţar din statul american Alaska, alături de încă patru persoane, unde se afla la schi, anunță New York Times.  

"Anunţăm cu profundă durere că, într-un accident de elicopter survenit sâmbătă în munţii din Alaska, fondatorul şi acţionarul majoritar al PPF, dl Petr Kellner, a murit într-un mod tragic", a comunicat grupul.

Accidentul aerian a avut loc în zona Gheţarului Knik, situat la 80 de kilometri est de oraşul Anchorage. Nu este clar dacă elicopterul s-a prăbuşit pe gheţar sau în apropierea acestuia.

Echipele de intervenţie au localizat duminică după-amiază (în cursul nopţii de duminică spre luni, ora României) resturile elicopterului şi au găsit cinci persoane decedate şi un rănit.

Persoana rănită este în stare gravă şi a fost transportată urgent la spital.

Accidentul aerian este investigat de Oficiul american pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB).

Elicopterul probabil efectua un zbor turistic în zona Gheţarului Knik, situat în partea de nord a Munţilor Chugach.

Petr Kellner a cumpărat Pro TV anul trecut, prin holdingul pe care îl deţine, PPF. Kellner, care era cea mai bogată persoană din Cehia, avea o avere de 19,6 miliarde dolari.

A înfiinţat PPF la începutul anilor 1990, ca societate de investiţii, pentru a lua parte împreună cu partenerii săi la acţiunea de privatizare a companiilor de stat din Republica Cehă, iar în prezent grupul este implicat în diverse segmente de piaţă, inclusiv asigurări, finanţe, telecomunicaţii, media şi biotehnologie, în Europa, Asia şi SUA, potrivit Mediafax.

Miliardarul și omul politic francez Olivier Dassault, unul dintre moştenitorii grupului de aviaţie Dassault - producătorul avioanelor Falcon, Mirage şi Rafale - şi-a pierdut viaţa duminică, 7 martie, în urma unui accident de elicopter în timpul unui zbor privat în apropiere de Deauville (nord-vest).

×
Subiecte în articol: Petr Kellner