x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accesul copiilor la calculator, limitat la 4 ore pe zi. Ce risca parintii care nu respecta regula

Accesul copiilor la calculator, limitat la 4 ore pe zi. Ce risca parintii care nu respecta regula

01 Feb 2015   •   16:04
Accesul copiilor la calculator, limitat la 4 ore pe zi. Ce risca parintii care nu respecta regula
Sursa foto: Thinkstock

In noua strategie a guvernului privind masurile pentru protectia copilului, autoritatile intentioneaza sa introduca prin lege sanctiuni pentru familiile care isi neglijeaza copiii, incepand de la asigurarea hranei, a imbracamintei si chiar a consultarii privind viitorul acestora.

Prin aceasta strategie, statul isi propune sa imbunatateasca viata tuturor copiilor, inclusiv a celor din categoriile cu risc ridicat, copiii din mediul rural, cei cu handicap, din comunitati de rromi si din centre de plasament.

O prioritate a strategiei privind protectia copilului pe urmatorii sase ani este si schimbarea modelului de gandire al parintilor despre viitorul copilului. Alegerea liceului, a meseriei, a viitorului copilului trebuie facuta tinand cont si de parererile lui.

De asemenea, responsabilii guvernamentali se gandesc sa faca modificari legislative, astfel incat parintii care isi lasa copiii mai mult de patru ore in fata calculatorului sau a tabletei sa fie amendati pentru neglijenta parentala.
Desi este o sursa de informare si un mod de recreere, accesul la calculator, sau la substitutele acestuia, tablete sau smartphone-uri, trebuie limitat.
Parintii vor fi educati ca un copil lasat mai mult de patru ore pe zi in fata monitorului este supus unor riscuri imense si isi poate pierde echilibrul psihic.
Este de precizat ca va trebui stabilit si impactul pe care il are utilizarea calculatorului asupra fiecarei grupe de varste in parte, in conditiile in care minori sunt toti aceia care nu au implinit 18 ani, iar impactul este evident mult mai mare la cei de varsta mai mica.


×