x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accident în Ungaria: un român a murit, şase sunt răniţi

Accident în Ungaria: un român a murit, şase sunt răniţi

17 Feb 2017   •   08:40
 Accident în Ungaria: un român a murit, şase sunt răniţi
Sursa foto: Donka Ferenc/MTI/MTVA

Un autocar românesc, cu pasageri la bord, a fost implicat într-un accident de tip carambol în Ungaria, ieri dimineaţă, în apropiere de punctul de frontieră de la Nădlac. Printre persoanele care şi-au pierdut viaţa în accident se află şi un român, alţi şase fiind răniţi. Victimele au fost transportate la spitalele din Szeged şi Mako.

Accidentul în lanţ s-a produs miercuri dimineaţă, în jurul orei 9.00, pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de graniţa cu România, pe sensul de mers spre România. Printre autovehiculele implicate se numără şi un autocar românesc în care se aflau 25 pasageri, un TIR cu numere de România şi mai multe maşini.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, din România, la locul accidentului au fost trimise o ambulanţă de terapie intensivă SMURD şi două ambulanţe de prim ajutor din cadrul ISU Arad, precum şi două autospeciale pentru transport personal şi victime multiple şi o ambulanţă de terapie intensivă SMURD din cadrul ISU Timiş.

“Conform informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile ungare de la faţa locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unităţile sanitare din Szeged şi Mako”, a transmis, printr-un comunicat, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident.

Conform Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), în total 39 de persoane au fost implicate în carambol, iar o posibilă cauză a accidentului ar putea fi ceaţa densă şi vizibilitatea foarte redusă, care au făcut dificilă şi intervenţia salvatorilor.

 

Patru persoane - un român, un bulgar şi doi turci - au murit în urma accidentului din Ungaria, iar 12 au fost rănite, patru dintre acestea fiind în stare gravă, potrivit ultimelor informaţii publicate de către DSU.

×