x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Identificarea victimelor din accidentul aviatic produs în Mali ar putea dura mai mulţi ani

Identificarea victimelor din accidentul aviatic produs în Mali ar putea dura mai mulţi ani

de Alina-Elena Vasiliu    |    31 Iul 2014   •   19:51
Identificarea victimelor din accidentul aviatic produs în Mali ar putea dura mai mulţi ani
Sursa foto: Identificarea victimelor din accidentul aviatic produs în Mali ar putea dura mai mulţi ani

Victimele accidentului din Mali, identificate în câţiva ani. Fragmentele umane sunt supuse testelor ADN, scrie leparisien.fr, citându-l pe directorul poliţiei judiciare din Mali.

„Este prea devreme să vorbim despre identificare, este o operaţiune care poate dura săptămâni, luni sau poate ani”, a declarat Bouhadba, într-o conferinţă de presă. Acesta a adăugat că descoperirea victimelor este o prioritate umană, motiv pentru care treisprezece specialişti de la poliţia algeriană s-au deplasat la locul accidentului, alături de omologi francezi, spanioli şi malieni.

Pentru identificarea victimelor, se folosesc tehnici speciale şi experienţa a numeroşi experţi. Aceştia trebuie să recurgă la teste ADN, pentru a identifica persoanele care şi-au pierdut viaţa. Leparisien.fr scrie că cercetătorii de la faţa locului n-au descoperit nici un corp întreg, ci doar fragmente umane, care nu pot fi identificate prin metode clasice ale medicinii legale şi nici chiar cu ajutorul amprentelor digitale. În plus, canicula îngreunează şi mai mult munca experţilor.

În avionul care s-a prăbuşit săptămâna trecută în Mali, călătoreau 118 pasageri şi nici unul dintre ei nu a supravieţuit. Cei mai mulţi dintre cei aflaţi în aeronavă erau de origine franceză.victime

Vezi și
Incredibil! Adolescentă violată la concertul lui Keith Urban, sub privirile spectatorilor care filmau totul cu mobilul (video)

×