x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accident mortal în Austria, cu un microbuz românesc! Cauza e stupidă

Accident mortal în Austria, cu un microbuz românesc! Cauza e stupidă

de Dragoş Tănase    |    05 Mai 2015   •   22:08
Accident mortal în Austria, cu un microbuz românesc! Cauza e stupidă
Sursa foto: FOTO: Laumat.at

Un român care a încercat să-l dea la o parte de la volan pe un prieten de-al său, tot român, care conducea un microbuz pe o autostradă în Austria, a provocat un accident mortal, luni dimineață.

Cei doi s-au luat la ceartă din cauza unei țigări, iar conflictul a degenerat, bărbatul în vârstă de 29 de ani aflat pe bancheta din față atacându-l direct pe șoferul în vârstă de 30 de ani, potrivit site-ului thelocal.at.

Drept urmare, aceasta din urmă a pierdut controlul microbuzului, care a lovit remorca unui alt vehicul și s-a răsturnat. În microbuz se aflau șase români care se întorceau în țară din Marea Britanie, unde fuseseră să muncească.

Unul dintre ei, în vârstă de 60 de ani, a fost aruncat afară în momentul producerii accidentului și a decedat. Alți doi pasageri sunt grav răniți, iar șoferul și încă un pasager au suferit răni ușoare.

Individul care a provocat accidentul a fugit, dar a fost prins în cursul după-amiezii de poliția austriacă, care a mobilizat pentru căutarea lui inclusiv un elicopter și echipe cu câini speciali.

Duminică, în Germania, 11 persoane au fost rănite, trei dintre ele fiind în stare gravă, iar doi fiind copii, în urma răsturnării unui autocar înregistrat în România în localitatea Feucht. Persoanele rănite au fost transportate la cele mai apropiate spitale.

×
Subiecte în articol: accident microbuz autocar austria germania