x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acord între patronat și sindicatele din cadrul Companiei Naționale Aeroporturi București

Acord între patronat și sindicatele din cadrul Companiei Naționale Aeroporturi București

12 Ian 2022   •   10:30
Acord între patronat și sindicatele din cadrul Companiei Naționale Aeroporturi București

Conducerea și sindicatele de la Compania Națională Aeroporturi București au ajuns la un acord în urma negocierilor purtate. Ca urmare, angajații companiei vor avea salariile indexate în raport cu inflația și vor primi sporuri și prime.

Biroul de Presă al Companiei Naționale Aeroporturi București anunță că în contextul dialogului social demarat încă de la finalul anului trecut între patronat și cele patru sindicate care reprezintă interesele angajaților, respectiv Sindicatul Aeroportuar Henri Coandă, Sindicatul Liber Independent din Aeroportul Băneasa, Sindicatul Aeroporturi București și Sindicatul Companiei Aeroporturi București, marți s-a derulat o nouă rundă de discuții între reprezentații acestora. La finalul întâlnirii s-a ajuns la o formă de acord privind revendicările sindicale.

Părțile au căzut de acord asupra unui set de măsuri care vizează în principal relansarea economică a sectorului puternic afectat de pandemie și repararea unor dezechilibre salariale. Concret, în proiecțiile bugetare pentru anul 2022 vor fi incluse toate sporurile și primele prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă, iar salariile vor fi indexate în raport cu inflația. De asemenea, va fi acordat un spor angajaților care au avut contribuții importante în implementarea măsurilor anti-COVID.

„Acordarea sporului pentru activități aeroportuare, conform prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă, pentru angajații sau categoriile de angajați care, prin activitățile derulate pe parcursul anului 2021, au avut o contribuție semnificativă la gestionarea situațiilor speciale impuse de măsurile suplimentare Covid-19 sau care, prin activitatea și performanța lor, au contribuit la implementarea unor proiecte strategice la nivelul companiei. Nominalizarea angajaților și a categoriile eligibile va fi făcută de către șefii ierarhici direcți și directorii de resort în linie cu criteriile specifice din Contractul Colectiv de Muncă și în baza performanțelor înregistrate în anul 2021”, anunță Biroul de Presă al Companiei Naționale Aeroporturi București.

Totodată, părțile au stabilit „demararea, în perioada următoare, a unor discuții consultative privind implementarea unui proces de management al performanței la nivelul companiei bazat pe indicatori de performanță măsurabili, specifici fiecărei categorii de activitate din companie și care să asigure un mecanism de recompensare a angajaților în funcție de rezultatele individuale și de grup, în linie cu bunele practici din industrie și de guvernanță corporativă”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: acord patronat