x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acțiune caritabilă pentru copiii hipoacuzici pe râul Dâmbovița

Acțiune caritabilă pentru copiii hipoacuzici pe râul Dâmbovița

23 Sep 2017   •   19:40
Acțiune caritabilă pentru copiii hipoacuzici pe râul Dâmbovița

 Peste 2.500 de răţuşte au fost lansate sâmbătă pe râul Dâmboviţa, pe o distanţă de 400 m, între Podul Haşdeu şi Podul Izvor, în cadrul unei acţiuni cu scop caritabil dedicate copiilor hipoacuzici de la Şcoala pentru Surzi Nr. 1 din Bucureşti. 

Cursa a fost deschisă de 10 răţuşte gigant înscrise de partenerii acţiunii, urmate de alte răţuşte jucărie ce aparţineau susţinătorilor, persoane care au donat câte 10 lei pentru fiecare dintre acestea. 

"Este un proiect al Rotaract şi se află la a treia ediţie pentru a ajuta copiii hipoacuzici. Noi colaborăm cu şcoala şi, în funcţie de rezultatele consultaţiilor, îi sprijinim să primească proteze auditive şi diverse materiale necesare", a declarat pentru AGERPRES Daniel Buzatu, membru al Rotaract Bucureşti, iniţiatorul evenimentului. 

Ionuţ Dumitraşcu, care s-a înscris online în cursă cu două răţuşte, a câştigat competiţia şi a primit din partea sponsorilor un tricou şi 500 euro premiu. El a spus că o parte din bani îi va dona Şcolii nr.1 pentru a ajuta copiii hipoacuzici. 

Potrivit lui Buzatu, la fiecare 1.000 de copii, unul se naşte cu hipoacuzie severă sau profundă. Hipoacuzia netratată conduce la incapacitatea copilului de a dezvolta limbajul verbal: pentru că nu aude sunetele, el nu va putea nici să vorbească, a explicat Daniel Buzatu. 

Evenimentul a fost susţinut, alături de sponsori,de artişti cunoscuţi, precum Smiley, What's Up, Adda, Ioana Ignat, Xonia, Rucsy (Blaxy Girls). AGERPRES

×