x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acțiune de amploare a DIICOT: Au fost confiscate 20 de kilograme de heroină, în valoare de 1,5 milioane de euro

Acțiune de amploare a DIICOT: Au fost confiscate 20 de kilograme de heroină, în valoare de 1,5 milioane de euro

13 Oct 2019   •   15:23
Acțiune de amploare a DIICOT: Au fost confiscate 20 de kilograme de heroină, în valoare de 1,5 milioane de euro

Un cetăţean român şi trei din Republica Moldova sunt cercetaţi de DIICOT pentru trafic internaţional de droguri de mare risc. Au fost ridicate 20 de kilograme de heroină, cu o valoare de piaţă de circa 1,5 milioane de euro.

"În urma unei ample operaţiuni desfăşurată pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi, procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. - S.T. Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti efectuează cercetări faţă de un cetăţean român şi trei din Republica Moldova, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc", se arată în comunicatul DIICOT.

Există suspiciunea rezonabilă că suspecţii, membrii unui grup infracţional organizat, au livrat heroină în România, prin intermediul unei firme de transport persoane, pe ruta Istanbul - Chişinău, în vederea comercializării pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor limitrofe.

"În cauză au fost ridicate 20 de kilograme de heroină, valoarea de piaţă a drogurilor fiind de aproximativ 1.500.000 de euro. În urma activităţilor desfăşurate au fost ridicate şi indisponibilizate sumele de 19.990 de euro, 784 USD, 2.125 de lire turceşti, 2.087 de lei moldoveneşti şi 2.580 de lei", precizează DIICOT.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: heroina diicot