x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acuzații grave ale premierului landului Renania de Nord-Westfalia la adresa muncitorilor români

Acuzații grave ale premierului landului Renania de Nord-Westfalia la adresa muncitorilor români

18 Iun 2020   •   12:47
Acuzații grave ale premierului landului Renania de Nord-Westfalia la adresa muncitorilor români
Sursa foto: pixabay.com

Premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, acuză românii și bulgarii de răspândirea COVID-19 în Germania, și nu măsurile de relaxare din această țară.

El susține că muncitorii din cele două țări au adus virusul în regiune, după care s-au creat focare din cauza condițiilor în care trăiesc.

Peste 650 de angajaţi ai abatorului Tönnies din Renania de Nord-Westfalia, la care lucrează și români, au fost testaţi pozitiv, fapt ce a dus la suspendarea activității companiei și la închiderea școlilor din zonă. 

Însă motivul infectării acestora nu este provocat de relaxarea restricțiilor din această țară, vinovați fiind muncitorii români și bulgari, în opinia oficialului german.

„Asta nu spune nimic despre relaxarea măsurilor, întrucât virusul a fost adus de români și bulgari. Așa se va întâmpla peste tot. Avem peste tot în Germania măsuri similare. Am avut cazuri de infectare pe o plantație de sparanghel din Bavaria acum câteva săptămâni, am avut cazul abatorului Costfeld. Toate acestea nu sunt cauzate de relaxare, ci de condițiile în care sunt cazați și în care muncesc angajații”, a declarat Armin Laschet, citat de Digi 24.

Armin Laschet este vicepreședinte al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), partidul premierului federal Angela Merkel, și ar putea fi unul dintre candiații la conducerea CDU, la congresul din toamnă.

Un alt focar de coronavirus, de care au fost acuzați românii, a a izbucnit în Spandau, o suburbie a Berlinului. Cinci copii români de la o şcoală primară au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. Cincizeci de elevi şi nouă profesori au intrat în carantină.

×