x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Nastase, nuntas in Turcia

Adrian Nastase, nuntas in Turcia

12 Iul 2004   •   00:00

Nunta mare duminica la Istanbul. Fiica premierului Recep Tayyip Erdogan, Esra, s-a casatorit cu Berat Albayrak, baiatul unui ziarist turc.

LAVINIA TUDORAN, SILVIU SERGIU

Martor la cununia civila a fetei lui Erdogan a fost, scrie presa straina, chiar premierul Adrian Nastase. Potrivit agentiei France Presse, alaturi de Nastase au mai avut calitatea de martori regele Abdallah al Iordaniei si premierul grec, Costas Caramanlis. Surse de incredere de la Bucuresti ne-au confirmat, de altfel, ca primul-ministru roman s-a aflat duminica in Turcia. Nunta a adus la Istanbul personaje "cu greutate".

FELICITARILE, MASA SI DANSUL... Nu a lipsit premierul italian, Silvio Berlusconi, prezent la a doua nunta din familia Erdogan. Anul trecut, Berlusconi a fost martor la cununia civila a fiului premierului turc, Necmettin Bilal. Pe lista invitatilor speciali a figurat si presedintele pakistanez, Pervez Musharraf. Nuntasii au fost cu miile, altfel de ce ar fi ales socru’ mic pentru petrecere o sala imensa, Rumeli, de la Centrul pentru congrese si expozitii Lutfi Kirdar din centrul Istanbulului? In aceeasi cladire au dantuit in 2003 si invitatii la nunta fiului. Nu mai devreme de luna trecuta, tot aici s-au reunit liderii statelor membre ale Aliantei Nord-Atlantice. Pentru ca a strans in buricul targului toata floarea cea vestita a politicii internationale, Erdogan a trebuit sa se ocupe si de securitatea invitatilor. Asa ca aproape 5.000 de politisti au fost mobilizati pentru paza nuntasilor de rang inalt.

FATA TATII
In varsta de 20 de ani, Esra Erdogan este leita taica-sau. "Ii seamana orice ar face. Au aceleasi gesturi, acelasi caracter, acelasi fel de a gandi", spunea acum un an despre Ersa sora ei, Sumeyye, gazetarilor de la publicatia Indiana Daily Student. Dar, spre deosebire de tatal sau, Ersa, scolita la Universitatea din Indiana, SUA, nu vrea sa aiba o cariera politica: "Poporul turc nu reactioneaza la ceea ce se petrece pe scena politica. Vede guvernul ca pe un simbol si nu-i cere socoteala niciodata".

×
Subiecte în articol: observator