x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Năstase, primele declaraţii după eliberare: Avem nevoie de o lege a graţierii şi de alegeri anticipate

Adrian Năstase, primele declaraţii după eliberare: Avem nevoie de o lege a graţierii şi de alegeri anticipate

21 Aug 2014   •   19:46
Adrian Năstase, primele declaraţii după eliberare: Avem nevoie de o lege a graţierii şi de alegeri anticipate

Adrian Năstase a părăsit penitenciarul Jilava. Extrem de calm, surâzător, acelaşi intelectual, cu un discurs extrem de bine construit, cu ajutorul căruia ideile sale au muşcat de multe ori cu o ironie fină.

"Încercările din ultimii ani m-au întărit. Am nevoie de ceva timp pentru a mă gândi la proiecte de viitor. Vreau să stau cu familia mea, căreia ţin să-i mulţumesc pentru faptul că a fost alături de mine tot acest timp. Am câteva idei extravagante pe care vi le voi comunica la momentul potrivit.

O primă observaţie pe care aş vrea să o fac este aceea că în acest moment statul român are numai două puteri: Executivul, reprezentat de preşedinte şi guvern, şi justiţie. Ar fi nevoie şi de legislativ, de aceea este necesar ca anul viitor de alegeri anticipate, care să construiască un parlament solid care să fie în stare să rezolve problemele de care ne lovim acum. De asemenea, ar fi cazul să revenim la votul pe liste, care să redea profesionalismul parlamentar.

Cred că ar trebui înţeles un lucru simplu, din când în când este nevoie pe lângă o lege a amnistiei fiscale şi de una a graţierii, cu o formulă raţională, nu aberantă, cu limite până la şapte ani,  realizată într-un mod inteligent, o soluţie absolut necesară, penitenciarul fiind o măsură depăşită, o fabrică pentru recidivă".



×
Subiecte în articol: adrian nastase