x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adriean Videanu, retinut de DNA

Adriean Videanu, retinut de DNA

29 Ian 2015   •   16:09
Adriean Videanu, retinut de DNA

Adriean Videanu a fost retinut de procurorii DNA fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

Surse din cadrul anchetei au informat ca Adriean Videanu ar fi fost audiat si ulterior retinut în cazul unei disjungeri din dosarul fostei şefe a DIICOT, Alina Bica, pe care ar fi convins-o sa ridice sechestru asupra unei parti a averii sale - actiuni la societatea Titan Mar, pe care ulterior le-ar fi vandut.

Averea lui Adriean Videanu a fost pusa sub sechestu de DIICOT, in momentul fostul ministru al Economiei Nationale era urmarit penal in dosarul Romgaz, fiind acuzat de abuz in serviciu, complot si subminarea economiei nationale, pentru ca  in calitatea detinuta ar fi favorizat lui Ioan Niculae obtinerea unor preturi mai mici pentru gazele livrate intreprinderilor sale.

In luna februarie 2014, fosta sefa a DIICOT a incuvintat ridicarea partiala a sechestrului pus pe averea lui Videanu, in speta pe societatea Titan Mar.  DNA s-a autosesizat in luna septembrie 2014 in legatura cu ridicarea sechestrului si a solicitat date DIICOT privind conditiile in care s-a produs. In aceeasi luna sechestrul a fost reinstituit.


×