x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afaceri cu iz bisericesc. Cum au ajuns milionarii din România să-și ridice palate pe malul Lacului Snagov

Afaceri cu iz bisericesc. Cum au ajuns milionarii din România să-și ridice palate pe malul Lacului Snagov

08 Sep 2017   •   23:14
Afaceri cu iz bisericesc. Cum au ajuns milionarii din România să-și ridice palate pe malul Lacului Snagov

Oana Zamfir și Adrian Ursu au prezentat, la Exces de putere, de la Antena 3, cum au ajuns milionarii din România să pună mâna pe o bucată impresionantă de teren de la Lacul Snagov, mai exact pe un cimitir.

Este vorba de un teren pe care părintele Zaharia, de la Biserica din Ghermăneşti, l-a concesionat pe o perioadă de 70 de ani, pentru un dolar metrul pătrat PE AN.

Părintele Zaharia a crezut că dă lovitura băgându-și în casă pe cei în buzunarele cărora banii, ochiul dracului, erau doldora. Oamenii de afaceri care i-au trecut pragul, cu trimitere și binecuvântare de la Mitropolie, erau numai buni să facă ceea ce cetățenii din Ghermănești nu aveau bani să facă: aleile din cimitir, clopotniță nouă și alte lucrări de reabilitare. Așa că părintele a fost mulțumit.

Între cimitir și lac, și părintele și-a construit o vilă imensă. Acum doar văduva lui Zaharia Răducan mai locuiește acolo.

Printre milionarii care și-au construit palate pe terenul cu pricina se numără fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, fostul ministru de Interne Cristi David și fostul preşedinte al Camerei de Comerţ a României, Mihail Vlasov.

×