x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator AGERPRES, scrisoare deschisă adresată Ambasadei SUA privind neacreditarea sa la întâlnirile cu media ale Victoriei Nuland

AGERPRES, scrisoare deschisă adresată Ambasadei SUA privind neacreditarea sa la întâlnirile cu media ale Victoriei Nuland

13 Ian 2014   •   19:40
AGERPRES, scrisoare deschisă adresată Ambasadei SUA privind neacreditarea sa la întâlnirile cu media ale Victoriei Nuland

Într-o scrisoare deschisă adresată Ambasadei SUA la Bucureşti, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES îşi exprimă regretul faţă maniera în care a fost tratată faţă de alte instituţii media din România, privind participarea la întâlnirile cu presa ale Victoriei Nuland, asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice ale Secretarului de Stat american.

Agerpres menţionează că jurnaliştii săi nu au primit acreditare la evenimentele organizate de Ambasada SUA cu prilejul vizitei Victoriei Nuland, deşi toate demersurile necesare în acest sens fuseseră îndeplinite.

Prezentăm în continuare scrisoarea deschisă deschisă adresată de către Agenţia Naţională de Presă AGERPRES Ambasadei Statelor Unite ale Americii.
_______________________________

Excelenţă,
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES îşi exprimă regretul faţă de maniera în care a fost tratată, faţă de alte instituţii de media din România, în ceea ce priveşte participarea jurnaliştilor noştri la cele două evenimente organizate de Ambasada SUA, prilejuite de vizita în România a doamnei Victoria Nuland, asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice a Secretarului de Stat american.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, care împlineşte anul acesta 125 de ani de existenţă, fiind cea mai mare agenţie de presă din România, nu a fost acreditată la întâlnirile doamnei Victoria Nuland cu jurnaliştii şi cu organizaţiile neguvernamentale din ţară, deşi din partea noastă au fost întreprinse toate demersurile necesare în acest sens. În schimb, am constatat, din relatările altor colegi din mass-media, că au participat şi au fost acreditate la aceste evenimente alte organizaţii şi persoane din mass-media, cărora nu le negăm importanţa şi utilitatea.

Cu speranţa că omisiunea invitării şi acreditării jurnaliştilor instituţiei noastre s-a produs dintr-o regretabilă eroare, ne exprimăm convingerea că veţi aprecia în continuare profesionalismul şi obiectivitatea demonstrată de AGERPRES atât de-a lungul timpului cât şi cu ocazia specială a vizitei doamnei Nuland la Bucureşti.

Vă asigurăm de înalta noastră consideraşie, precum şi de faptul că Agenţia Naţională de Presă AGERPRES va fi în continuare un partener credibil şi important pentru respectarea principiilor pe care se bazează un jurnalism responsabil şi etic. Vă rugăm, de asemenea, să găsiţi ataşat un document ce conţine toate materialele jurnalistice prin care AGERPRES a reflectat vizita doamnei Victoria Nuland.

Cu deosebită consideraţie,
Alexandru Giboi,
Director General ANP AGERPRES

×
Subiecte în articol: Agerpres