x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aglomerație la Vama Nădlac. Mii de români așteaptă ore în șir pentru a intra în țară

Aglomerație la Vama Nădlac. Mii de români așteaptă ore în șir pentru a intra în țară

20 Mai 2020   •   16:01
Aglomerație la Vama Nădlac. Mii de români așteaptă ore în șir pentru a intra în țară
Sursa foto: Facebook

Aglomerația din Vama Nădlac continuă de zile întregi, iar în continuare, mii de români așteaptă ore în șir pentru a intra în țară, din cauza fluxului foarte mare, dar și a măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirus, scrie Antena 3.

Zeci de mii de români au intrat în țară, în ultimele zile, prin Vama Nădlac, iar fluxul extrem de mare de călători a blocat efectiv activitatea polițiștilor de frontieră și a medicilor DSP care efectuează triajul epidemiologic.

Astfel, oamenii sunt nevoiți să aștepte ore în șir, unii chiar și mai bine de 12 ore, pentru a intra în țară.

Mai mult, unii dintre ei au ajuns pe jos, după ce au fost lăsați la o distanță de aproximativ 25 de kilometri de frontieră, pe teritoriul Ungariei.

Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 24.000 de persoane și 13.800 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în țară au fost aproximativ 12.900 de persoane și 6.900 de mijloace de transport.

"În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 5.809 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF  Nădlac I -  3.505 (din care 1.342 pe jos), PTF Borş - 1.599, PTF Petea - 474, PTF Nădlac II - 100, PTF Vărşand - 86 etc.

A fost suplimentat personalul Poliției de Frontieră planificat să desfășoare activităţi la controlul de frontieră, acesta fiind dotat cu terminale mobile pentru efectuarea formalităţilor de frontieră (pentru persoanele care vin pe jos).

Revenim cu precizarea că formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată. 

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/", se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

×
Subiecte în articol: vama nadlac aglomeratie