x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ai cont de mail la Yahoo? Peste 3 miliarde de conturi au fost sparte de hackeri

Ai cont de mail la Yahoo? Peste 3 miliarde de conturi au fost sparte de hackeri

04 Oct 2017   •   13:24
Ai cont de mail la Yahoo? Peste 3 miliarde de conturi au fost sparte de hackeri

Grupul Yahoo! a declarat marți că atacul cibernetic căruia i-a căzut victimă în 2013 a afectat toate cele trei miliarde de conturi de utilizatori. Atacul asupra Yahoo! este considerat cel mai mare atac din istoria internetului, chiar dacă inițial s-a estimat că a afectat un miliard de conturi.

Compania a declarat inițial că datele cu caracter personal, inclusiv numele, întrebările de securitate, adresele de email și numerele de telefon de la un miliard de utilizatori se aflau printre informațiile furate de hakeri. Yahoo!, cunoscut acum sub numele de Oath, subliniază că la finalul lui 2016 a obligat toți utilizatorii să-și modifice parolele, chiar dacă nu se aflau printre cei un miliard de utilizatori considerați vulnerabili.

Acum, compania-mamă a Yahoo!, Verizon, dezvăluie că toți utilizatorii care au avut un cont de Yahoo! în luna august a anului 2013 au fost vulnerabili la scurgerea de date.  Potrivit investigațiilor de atunci, datele de plată ale cardurilor și informațiile privind conturile bancare nu au fost stocate în sistemul afectat.

„Verizon se angajează să respecte cele mai înalte standarde de transparență și lucrăm în mod proactiv pentru a asigura siguranța și securitatea utilizatorilor și a rețelelor noastre într-un peisaj evolutiv al amenințărilor online”, a spus șeful de securitate al companiei, Chandra McMahon.

„Yahoo! trimite notificări prin email celorlalte conturi de utilizatori afectate”, se arată într-un comunicat al grupului.

×