x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ajutorul social creşte de la 1 iulie. Ce alte majorări promite premierul Ponta

Ajutorul social creşte de la 1 iulie. Ce alte majorări promite premierul Ponta

09 Mai 2013   •   20:42
Ajutorul social creşte de la 1 iulie. Ce alte majorări promite premierul Ponta

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, creşterea ajutorului social, de la 1 iulie. Tot de atunci alocaţia pentru susţinerea familiei se majorează cu 30%.
 
De asemenea, venitul minim garantat se măreşte cu 13% din a doua jumătate a anului, în două tranşe.
 
Anunţul a fost făcut de Victor Ponta după întâlnirea cu şeful Băncii Mondiale.

În luna februarie, Ministerul Muncii, Familiei a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care propune reglementarea măsurilor speciale destinate beneficiarilor de ajutor social şi de alocaţie pentru susţinerea familiei pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare determinate de eliminarea tarifului social la energie electrică şi creşterea preţului la energie electrică şi gaze naturale.

Proiectul de act normativ propune instituirea ajutorului suplimentar pentru energie electrică şi gaze naturale pentru beneficiarii ajutorului social şi ai alocaţiei pentru susţinerea familiei, diferenţiat în funcţie de veniturile familiei/persoanei singure, respectiv 23 de lei pentru beneficiarii ajutorului social şi ai alocaţiei pentru susţinerea familiei care au venituri pe membru de familie de până la 200 lei şi 18 lei pentru beneficiarii alocaţiei pentru susţinerea familiei care au venituri pe membru de familie cuprinse între 201 şi 370 lei.

Conform unor estimări realizate de experţii Băncii Mondiale pe baza datelor existente la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi a celor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, creşterea cheltuielilor cu energia electrică pentru categoriile vulnerabile se situează între 14 lei şi 20 de lei, la care se adaugă o creştere medie de 3 lei a preţului la gazele naturale.

×