x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Al doilea român depistat cu coronavirus, la bordul vasului "Diamond Princess"

Al doilea român depistat cu coronavirus, la bordul vasului "Diamond Princess"

19 Feb 2020   •   12:09
Al doilea român depistat cu coronavirus, la bordul vasului "Diamond Princess"
Sursa foto: observator.tv

Un al doilea cetăţean român de la bordul vasului de croazieră "Diamond Princess" a fost depistat cu noul coronavirus, fiind transportat la un spital din Tokyo, a informat, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, starea de sănătate a persoanei respective este bună. Cetăţeanul român face parte din echipajul vasului.

"Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess", precizează sursa citată, care arată că respectivul cetăţean a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, "care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de 19 februarie că se simte bine şi nu manifestă simptome".

Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei române, autorităţile locale au informat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor.

În ceea ce priveşte nava Westerdam, potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Hanoi, acreditată şi pentru Regatul Cambodgia, de la autorităţile cambodgiene, opt dintre cei nouă cetăţeni români care s-au aflat la bord în calitate de turişti au părăsit Cambodgia, cel de-al nouălea rămânând în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: coronavirus roman diamond princess