x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator AlcoLine, primul telefon special pentru alcoolicii din România

AlcoLine, primul telefon special pentru alcoolicii din România

07 Dec 2016   •   21:00
AlcoLine, primul telefon special pentru alcoolicii din România
Sursa foto: Thinkstock/Getty Images

Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomanilor (ALIAT) România a lansat ieri oficial prima linia telefonică specială de informare şi sprijin psihologic pentru persoanele dependente de alcool şi apropiaţii acestora - AlcoLine. Alianța este partener al Institutului Naţional de Sănătate Publică şi al Agenţiei Naţionale Antidrog.

La numărul special 021.9335 se oferă informaţii despre dependenţa de alcool, despre resursele terapeutice pe care organizaţia ALIAT le oferă în ţară, despre serviciile existente în domeniu, dar şi sfaturi şi consiliere, în funcţie de fiecare caz în parte. AlcoLine este un serviciu confidenţial care poate fi apelat de orice persoană adultă, de luni până vineri, în intervalul 10,00 - 20,00, aplicându-se tariful standard pe apel. Oana Crăciun, reprezentant al Alianței, a precizat pentru Agerpres că linia telefonică specială a funcţionat pentru o perioadă de probă de două săptămâni, timp în care serviciul a fost apelat în general de rude ale celor dependenţi de alcool.


„Echipa aflată în spatele acestei iniţiative este formată din specialişti (psihologi şi asistenţi sociali cu experienţă în gestionarea persoanelor dependente de alcool), precum şi foşti consumatori recuperaţi sau rude ale unor consumatori de alcool şi membri ai Asociaţiei Persoanelor cu Probleme legate de consumul de Alcool (APPA). Pentru a oferi sprijin şi sfaturi cât mai eficiente şi empatice, echipa de consilieri AlcoLine a parcurs un training de specialitate şi lucrează sub supervizarea unui specialist în dependenţe, acreditat de Ministerul Sănătăţii", se mai arată într-un comunicatul ALIAT.

×