x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alegeri Locale 2020: La ce oră se deschid secțiile de votare din România. Programul complet

Alegeri Locale 2020: La ce oră se deschid secțiile de votare din România. Programul complet

26 Sep 2020   •   10:25
Alegeri Locale 2020: La ce oră se deschid secțiile de votare din România. Programul complet
Sursa foto: Victor Stroe

Românii cu drept de vot vor merge la urme pe data de 27 septembrie pentru a-i alege pe reprezentanţii administraţiei publice locale, respectiv primarii, consiliile locale, consiliile judeţene şi preşedinţii consiliilor judeţene. Programul secțiilor de votare la alegerile locale 2020 anunțat de autorități este următorul: secțiile se vor deschide duminică, 27 septembrie, dimineață, la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00. Pentru a-și putea exprima votul la alegerile locale, cetățenii trebuie să aibă la ei acte prin care să-și dovedească identitatea.

O particularitate a scrutinelor locale este aceea că dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa şi numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reşedinţă.

Alegătorii pot identifica secţia de votare la care sunt arondaţi şi adresa acesteia, accesând site-ul https://registrulelectoral.ro/ şi introducând datele personale.

Secțiile de votare se vor deschide duminică dimineața, de la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00.De la această oră, președintele biroului electoral al secției de votare declară încheiat procesul de vot și închide secția.

 

Peste 18 milioane de români votează în 18.755 de secții

 

Potrivit datelor oficiale, peste 19 milioane de români au drept de vot, însă doar 18,2 milioane au domiciliul sau reședința în țară și pot participa la alegerile locale de duminică, 27 septembrie 2020.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că la data de 25 august 2020 numărul total de cetățeni români cu drept de vot era de 19.004.986, "cu 21.401 mai mulți față de ultima informare publică realizată pe această temă".

Totuși, dintre aceștia doar 18.270.004 au domiciliul în țară și pot participa la alegerile locale de duminică, în cele 18.755 de secții de votare înființate în întreaga țară.

Alegerile locale 2020 sunt organizate duminică, 27 septembrie 2020, iar românii trebuie să aleagă primari, consilii locale, președinți de consilii județene și consilii județene.

Votul începe la ora 07.00 și se încheie la ora 21.00, fiind organizat un singur tur de scrutin. La ora 21.00, rezultatul alegerilor locale îl puteți afla pe antena3.ro și în direct pe Antena 3, într-o ediție specială în care va fi prezentat singurul exit-poll din România.
Alegeri locale 2020. Cum aflu unde votez?

La alegerile de duminică, 27 septembrie 2020, românii pot vota doar în secțiile de votare la care sunt arondați și nu își pot exercita dreptul în altă comună sau alt oraș, ori județ, pentru că nu există liste suplimentare.

Cei care vor să afle exact secția de votare la care sunt arondați și unde pot vota, trebuie să acceseze site-ul registrulelectoral.ro și să introducă următoarele date:

- CNP (codul numeric personal);

- Numele de familie;

- Codul de verificare.

Registrulelectoral.ro este un site oficial administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, datele personale introduse fiind securizate.

 

 

×
Subiecte în articol: alegeri locale 2020