x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ALERTĂ! A revenit IARNA: DRUMURI BLOCATE în țară. 22 de judeţe afectate de vremea rea din ultimele două zile. Mai multe localități au rămas fără energie electrică

ALERTĂ! A revenit IARNA: DRUMURI BLOCATE în țară. 22 de judeţe afectate de vremea rea din ultimele două zile. Mai multe localități au rămas fără energie electrică

21 Apr 2017   •   09:18
ALERTĂ! A revenit IARNA: DRUMURI BLOCATE în țară. 22 de judeţe afectate de vremea rea din ultimele două zile. Mai multe localități au rămas fără energie electrică
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Traficul rutier este întrerupt, vineri dimineața, pe mai multe tronsoane de drumuri naționale, din cauza zăpezii și a viscolului, informează, într-un comunicat de presă, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

UPDATE 12.50: IGSU a anunţat vineri că, în cele două zile cu condiţii meteo nefavorabile, au fost înregistrate efecte negative în 22 de judeţe ale ţării, la nivelul infrastructurii de transport rutier, feroviar, naval, în alimentarea cu energie electrică.

Cătălin Chirca, purtător de cuvânt al IGSU, a declarat că pompierii militari au acţionat pentru deblocarea autoturismelor şi îndepărtarea arborilor căzuţi pe căile de circulaţie publică, dar şi pentru acordarea asistenţei medicale persoanelor aflate în dificultate din zonele greu accesibile.

Potrivit lui Chirca, intervenţii semnificative s-au înregistrat în judeţele Galaţi, Prahova, Buzău, Vrancea, Neamţ, Suceava, Iaşi, Bacău.

"În cursul zilei de joi a fost dislocată o şenilată din cadrul ISU Prahova pentru a interveni în zona de competenţă a judeţului Buzău. (...) Pentru gestionarea consecinţelor fenomenelor meteo periculoase, au fost activate grupele operative din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, acţiunile de intervenţie fiind coordonate în sistem integrat din centrele judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei, în care activează reprezentanţi ai tuturor structurilor MAI, respectiv ai instituţiilor cu atribuţii în furnizarea răspunsului în situaţii de urgenţă", a spus oficialul IGSU.

El a precizat că fenomenele meteorologice periculoase au generat întreruperi temporare în alimentarea cu energie electrică în 173 de localităţi, totalizând 90.000 de consumatori individuali, iar pentru repunerea sub tensiune a reţelelor s-a acţionat cu 57 de echipe în 18 judeţe.

Intervenţii semnificative s-au mai înregistrat în judeţul Galaţi, în cursul zilei de joi şi în noaptea de joi spre vineri, pompierii intervenind în peste 50 de situaţii de urgenţă, unde au fost semnalate maşini blocate în trafic, cazuri medicale la care nu se putea ajunge, arbori căzuţi pe autoturisme sau care blocau carosabilul.

O şenilată din cadrul ISU Galaţi a rămas peste noapte la primăria din localitatea Cuca, pentru a asigura un răspuns prompt şi eficient la orice solicitare.

Potrivit IGSU, la sediul primăriei, au fost cazate şi 50 de persoane care nu au mai putut înainta cu autoturismele. Vineri dimineaţa, doar 12 persoane mai erau găzduite în această locaţie.

Au fost executate trei misiuni de salvare cu şenilata şi autospeciala pentru transport victime multiple în localităţile Cuca, Rediu şi Plevna, fiind salvate 15 persoane dintre care patru copii şi o gravidă. Alte opt persoane, care au avut nevoie de îngrijiri medicale, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Sf. Apostol Andrei din municipiul Galaţi, precizează sursa citată.

De asemenea, opt adulţi şi 16 copii care călătoreau cu un autocar din Republica Moldova care a derapat în afara părţii carosabile au fost cazaţi temporar la căminul de bătrâni din localitatea Oancea.

Din cauza precipitaţiilor, în judeţul Prahova, în localitatea Gornetu Cricov se manifestă un risc asociat de reactivare a unei alunecări de teren, pe o suprafaţă de 350m/45m, care a afectat o anexă şi pune în pericol şase proprietăţi. Cinci persoane au fost evacuate şi cazate temporar la căminul cultural.

În localităţile Bisoca şi Lopătari din zona montană a judeţului Buzău, un echipaj cu o şenilată, dislocat în sprijin de la ISU Prahova, a acţionat pentru transportul preventiv al persoanelor dializate către unităţile sanitare specializate din judeţ.

Situaţii de urgenţă s-au înregistrat şi în judeţul Vrancea, unde salvatorii au intervenit pentru deblocarea a trei autoturisme surprinse pe drumul către localitatea Găloieşti.

Cinci trenuri care se aflau pe ruta Pufeşti - Adjud au rămas blocate din cauza unui fir de înaltă tensiune care s-a rupt, însă vineri dimineaţa, în jurul orei 05,00, circulaţia feroviară a fost reluată.

Reprezentanţii administratorului de drum intervin în comuna Străoane pentru deblocarea a 10 autoturisme şi unei ambulanţe surprinse de viscol pe DN 2L.

Vineri dimineaţa, s-a intervenit în judeţul Neamţ în localitatea Valea Ursului pentru deblocarea unui autobuz cu 20 de călători. Misiunea forţelor de intervenţie s-a încheiat fără a fi probleme deosebite.

În judeţul Suceava s-a acţionat de urgenţă pe DJ 177 A între localităţile Broşteni şi Frasin pentru deblocarea unui autobuz cu 15 de călători, intervenţie finalizată fără a fi înregistrate situaţii deosebite.

Echipajele de intervenţie din cadrul detaşamentului de pompieri Bacău intervin cu o autofreză pentru deblocarea a şapte autovehicule surprinse de vremea rea în zona localităţii Izvorul Berheciului, pe DJ 156 A şi DN 2C. Tot în această zonă, se acţionează pentru deblocarea unui autobuz cu 50 persoane. Nu sunt semnalate probleme deosebite ale călătorilor.

Şi în judeţul Iaşi se circulă în condiţii de iarnă. Vineri dimineaţa, salvatorii au preluat o gravidă cu autospeciala pentru transport victime multiple din localitatea Voineşti, iar o asistentă din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean a ajutat la naşterea unui copil sănătos. Atât mama, cât şi micuţul au ajuns în siguranţă la spital. O altă gravidă va fi preluată de salvatori din localitatea Grajduri, în vederea transportării la spital.

De asemenea, salvatorii ieşeni s-au deplasat cu autospeciala pentru transport personal şi victime multiple şi o şenilată în comuna Dagâţa, pentru preluarea unei femei însărcinate.

"La nivelul Capitalei şi în judeţul Ilfov nu au fost înregistrate efecte semnificative ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase. Vă informez că, potrivit Infotrafic, la ora 9,00, din cauza vremii nefavorabile la nivel naţional sunt închise circulaţiei rutiere opt drumuri naţionale, nouă drumuri judeţene şi un drum comunal", a precizat Cătălin Chirca.

Este vorba despre drumurile naţionale: DN26 Vânători - Blăgeşti, în judeţele Galaţi şi Vaslui; DN24D, în judeţul Galaţi, între intersecţia cu DN26 (zona Folteşti) şi limita cu judeţul Vaslui; DN24A Murgeni - Fălciu, în judeţul Vaslui; DN24B Albiţa - Huşi, judeţul Vaslui; DN2F Vlădia - Ivăneşti, în judeţul Vaslui; DN15D Piatra Neamţ - Roman, judeţul Neamţ; DN11A Podu Turcului - Bârlad, în judeţul Vaslui. Probleme pe acest drum sunt şi pe raza judeţului Vrancea; DN 1 H, tronsonul Alesd - Sinteu (judeţul Bihor).

Drumurile judeţene închise circulaţiei rutiere sunt DJ 251B între localităţile Certeşti şi Blânzi; DJ 240A între localităţile Certeşti şi Cârlomăneşti, DJ 251 între localităţile Matca şi Valea Mărului; DJ 252 între localităţile Nicoreşti şi Buciumeni, DJ 251A între localităţile Corod şi Certeşti; DJ 252A între localităţile Poiana şi Buciumeni, DJ 244 D între localităţile Huşi şi Buneşti; DJ 244B între localităţile Şişcani şi Creţeşti; DJ 244C între localităţile Huşi şi Pădureni.

Drumul comunal DC 134, care face legătura dintre Sinaia şi Cota 1400, este şi el închis.

Restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 t sunt aplicate pe un tronson de drum naţional, în judeţul Iaşi, respectiv pe DN28A, tronsonul Târgu Frumos - Paşcani.

Nu sunt restricţii la nivelul aeroporturilor.

În judeţul Braşov, în localitatea Timişul de Jos, din cauza căderii unor arbori pe tronsonul Predeal - Braşov se circulă doar cu locomotive diesel.

Sunt închise porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea, Mangalia şi Midia.

Vineri dimineaţa, la nivel naţional, în 408 localităţi din 17 judeţe, echipaje specializate intervin pentru remedierea situaţiei privind alimentarea cu energie electrică.

De asemenea, administratorii drumurilor acţionează pe drumurile din ţară cu 287 utilaje fiind utilizate 2.261 tone de material antiderapant (sare şi nisip) şi 3,3 tone de clorură de calciu.

Concomitent cu misiunile pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice, în perioada de referinţă, la nivel naţional, pompierii au fost solicitaţi să intervină la 2.209 situaţii de urgenţă, dintre care 113 incendii, 1.755 intervenţii SMURD şi 341 pentru protecţie a comunităţilor. De asemenea, în această perioadă, 1.734 persoane au fost asistate medical de către pompierii şi medicii SMURD care încadrează echipajele de prim-ajutor şi terapie intensivă mobilă.

Peste 1.700 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu drumari şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, au acţionat în ultimele 48 de ore în sprijinul populaţiei din cele 22 judeţe afectate de fenomenele meteo periculoase caracterizate de ploi abundente, viscol şi zăpezi. AGERPRES

UPDATE 09.21: Drumuri închise în judeţele Galaţi, Vaslui, Bacău şi Iaşi; nu se circulă între Piatra Neamţ şi Roman

Traficul rutier este închis între oraşele Piatra Neamţ şi Roman, judeţul Neamţ, dar şi între Huşi (judeţul Vaslui) şi Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, din cauza lipsei de vizibilitate cauzate de viscol şi de ninsoarea abundentă, informează, vineri, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Compania a decis ca, începând cu ora 7:00, să închidă traficului rutier sectorul de drum cuprins între km 1+000 şi km 45+000, de pe DN 15D, între oraşele Piatra Neamţ şi Roman, judeţul Neamţ.

"Această măsură a fost luată ca urmare a lipsei de vizibilitate cauzate de viscol şi de ninsoarea abundentă, în scopul evitării riscului unor evenimente rutiere majore. Sectorul închis se află între oraşele Piatra Neamţ şi Roman, din judeţul Neamţ. Pe acest sector de drum, utilajele de deszăpezire ale CNAIR SA acţionează pentru reluarea circulaţiei, imediat ce condiţiile meteo vor permite", spune CNAIR.

Tot vineri dimineaţa, a fost închis şi sectorul de drum cuprins între km 30+000 şi km 49+000, de pe DN 24B, între oraşul Huşi (judeţul Vaslui) şi Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa.

"Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA anunţă participanţii la trafic că în data de 21.04.2017, începând cu ora 5:30, a fost închis sectorul de drum cuprins între km 30+000 şi km 49+000, de pe DN24B. Această măsură a fost luată ca urmare a lipsei de vizibilitate cauzate de viscol şi ninsoare abundentă, în scopul evitării riscului unor evenimente rutiere majore. Sectorul închis se află între oraşul Huşi (judeţul Vaslui) şi Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa".

Şi pe acest sector de drum, utilajele de deszăpezire ale CNAIR acţionează în vederea reluării circulaţiei.

De asemenea, în judeţele Galaţi, Vaslui, Bacău şi Iaşi sunt tronsoane de drumuri naţionale închise şi au fost impuse restricţii de tonaj. Astfel, din cauza lipsei de vizibilitate cauzate de viscol şi de ninsoarea abundentă, au fost închise mai multe sectoare de drum naţional şi impuse unele restricţii de tonaj, în scopul evitării riscului unor evenimente rutiere majore. În prezent, sunt închise: DN 24D, între km 9+140 şi km 84+911, respectiv între localităţile Cuca şi Bălăbăneşti din judeţul Galaţi, DN 24A, între km 30+000 şi km 50+000 (între localităţile Murgeni şi Fălciu, ambele în judeţul Vaslui), DN 26, între km 12+000 şi km 92+000, pe relaţia Vânători (judeţul Galaţi) - Blăgeşti (judeţul Vaslui), DN 2F, segmentul cuprins între km 68+000 şi km 94+000, între localităţile Podul Turcului (judeţul Bacău) şi Bârlad (judeţul Vaslui), DN 11A, între km 39+000 şi km 60+000 (localităţile Vlădia şi Ivăneşti din judeţul Vaslui), DN2B.

Pe DN 28A se menţine restricţia de tonaj pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, impusă de joi, începând cu ora 20:30 pe sectorul de drum cuprins între localităţile Târgu Frumos (km 0+000) şi Paşcani (km 23+000), din judeţul Iaşi.

CNAIR subliniază că pe toate aceste sectoare de drum utilajele de deszăpezire ale CNAIR acţionează pentru remedierea situaţiei.

"Vă informăm că în continuare circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă şi precizăm că este absolut necesar ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările Poliţiei Rutiere", atrage atenţia compania de drumuri.

UPDATE 09.14: BACĂU. Un autobuz cu circa 50 de persoane a rămas blocat, vineri dimineaţă, în nămeţii de pe drumul judeţean care tranzitează localitatea Izvorul Berheciului, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, căpitanul Andrei Grecu.

"A fost trimisă o autofreză în zonă pentru a debloca drumul şi pentru a ajuta la continuarea deplasării autobuzului", a precizat căpitanul Andrei Grecu.

Potrivit sursei citate, alte şapte autoturisme au rămas blocate, în noaptea de joi spre vineri, pe alte sectoare de drum cu circulaţie îngreunată din cauza zăpezii, dar s-a intervenit imediat şi situaţiile au fost rezolvate.

UPDATE ORA 8.58 Vaslui: Circulație oprită pe DE 581, din cauza unor fire electrice căzute pe carosabil

Circulația pe DE 581 spre municipiul Huși a fost oprită, din cauza unor fire de la un stâlp de electricitate care au fost rupte de vântul puternic.

Potrivit autorităților, în mai multe puncte de pe DE 581 s-au format suluri de zăpadă care îngreunează circulația.

Ambulanța nu a putut ajunge la o femeie în vârstă de 38 ani cu probleme medicale, pacienta fiind preluată, vineri dimineață, de o mașină a Primăriei Rafaila, care urma să o transporte la autospeciala SAJ, dar a rămas blocată în nămeți la aproximativ cinci kilometri de echipajul medical. În zonă a fost trimisă o șenilată care va facilita accesul ambulanței, din aceeași localitate urmând să fie preluat și un bolnav de cancer.

"În cursul nopții, a fost căutat un bărbat care lucra ca zilier la Mănăstirea Bujoreni și care s-a rătăcit într-o pădure. Persoana a reușit sa ajungă la domiciliu înainte ca echipajele să o găsească. În ultimele ore s-a acționat pentru degajări de copaci căzuți peste autoturisme, străzi și rețele de alimentare cu energie electric, în cooperare cu serviciile de voluntari. Mai multe persoane rămase înzăpezite în autoturisme au fost salvate și transportate la unități de cazare", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Marișcu.

Toate serviciile de voluntari din localitățile afectate de vremea rea acționează pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil și deblocarea autoturismelor aflate în zăpadă.

DN 24A Murgeni — Fălciu, DN 2F Vladia — Ivănești și DN 11A Podu Turcului — Bârlad sunt închise, vineri dimineața, din cauza zăpezii abundente și a viscolului puternic.

UPDATE ORA 8.48 IGPR: Peste 3.000 de polițiști și aproape 2.000 de autospeciale acționează în contextul fenomenelor hidrometeorologice periculoase

Peste 3.000 de polițiști și aproape 2.000 de autospeciale acționează pentru prevenirea evenimentelor ce ar putea fi generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase și înlăturarea efectelor celor produse.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis vineri AGERPRES, în județul Brașov, circulația este îngreunată pe DN 1, în zona Predeal către limita cu județul Prahova, din cauza ninsorii abundente, fiind aplicată restricție pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

În județul Galați a fost închis DN24D, între intersecția cu DN26 (zona Tulucești) și limita cu județul Vaslui, din cauza vântului puternic care spulberă zăpada pe partea carosabilă.

În județul Vaslui, au fost închise DN24A Murgeni — Falciu (km 30-50) și DN26 Murgeni — Blăgești (km 81-92), din cauza vântului puternic care spulberă zăpada pe partea carosabilă. A fost închis DN2F, km 39 — 60, între localitățile Vlădia și Ivănești, și DN11A, km 68 — 94, între localitățile Podul Turcului și Bârlad, din aceleași cauze, precizează IGPR.

Totodată, au fost închise mai multe drumuri județene: în județul Galați — șase, în județul Harghita — unul, iar în județul Vaslui — trei, din cauza căderilor de zăpadă.

Drumul care face legătura dintre Sinaia și Cota 1400 a fost și el închis.

Începând de joi seara, Porturile Constanța Nord, Constanța Sud, Agigea, Midia și Mangalia au fost închise traficului maritim și fluvial, din cauza vântului puternic, iar traficul feroviar se desfășoară în condiții normale.


UPDATE ORA 8.48 Argeș: Circulația a fost reluată pe autostrada A1, între kilometrii 106 și 120

Traficul rutier a fost reluat, vineri, pe tronsonul cuprins între kilometrii 106 și 120 ai autostrăzii A1, care a fost închis timp de mai multe ore din cauza poleiului.

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, conducătorii auto sunt sfătuiți să mărească distanța în mers între autovehicule, să reducă viteza și să nu bruscheze comenzile.

Autostrada A1 a fost închisă vineri dimineață, între kilometrii 106 și 120, în urma unor tamponări cauzate de polei, traficul rutier fiind deviat prin municipiul Pitești.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, la kilometrul 106 s-a produs o tamponare în lanț în care au fost implicate șase autovehicule, cauza fiind neadaptarea vitezei la carosabilul alunecos. Alte tamponări s-au produs pe tronsonul cuprins între kilometrii 106 și 120, tot din cauza poleiului.

Conform aceleiași surse, evenimentele rutiere nu s-au soldat cu victime.

Traficul rutier pe sensul către Râmnicu Vâlcea a fost deviat timp de mai multe ore prin municipiul Pitești.


UPDATE ORA 8.41 Iași: Restricții de circulație pentru TIR-uri pe DN 24

Autoritățile au impus restricții pe DN 24, care leagă municipiul Iași de Vaslui, vizate fiind autovehiculele cu gabarit mare care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă.

Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri,Ovidiu Laicu, a declarat pentru AGERPRES că au fost impuse restricții de circulație de la ieșirea din municipiul Iași și până în localitatea Poieni.

"Din zona Bucium și până la motelul Bucium am impus restricție pentru autoturismele de 7,5 tone. Am fost nevoiți să luăm această măsură pentru a nu crea 'dopuri' de circulație. TIR-urile nu sunt echipate pentru iarnă, riscă să derapeze pe serpentine și să iasă în decor", a explicat Ovidiu Laicu.

El a spus că o altă problemă cu care se confruntă autoritățile este cantitatea mare de apă din fulgii de zăpadă, motiv pentru care mai multe crengi și copaci riscă să se rupă.

UPDATE ORA 8.26 Neamț: Peste 10.000 de consumatori nu au energie electrică; se circulă în condiții de iarnă în tot județul

Peste 10.000 de nemțeni din 15 localități nu au energie electrică din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, potrivit informațiilor furnizate, vineri, AGERPRES, de Biroul de presă al ISU Neamț.

Localitățile nealimentate sunt Oanțu, Hangu, Ruginești, Gârcina, Crăcăoani, Bălțătești, Grumăzești, Oglinzi, Piatra Șoimului, Rediu, Luminiș, Vânători-Neamț, Stejaru și parțial orașele Piatra Neamț și Bicaz.

Sunt afectate 76 de puncte de transformare din cauza căderilor masive de zăpadă și a viscolului.

În tot județul Neamț se circulă în condiții de iarnă. Drumul național Piatra Neamț — Roman a fost închis traficului rutier, vineri dimineață, din cauza sulurilor de zăpadă și a viscolului.

UPDATE ORA 8.22 Focșani: 121 de localități fără energie electrică; un drum național blocat din cauza zăpezii

DN 11A este blocat în zona Lespezi — Rădăcinești, din cauza ninsorii abundente din ultimele ore, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, Florin Olaru.

Conform sursei citate, se circulă în condiții de iarnă pe majoritatea drumurilor din județ, iar utilajele de deszăpezire sunt pe teren la intervenții, unde este cazul.

"Au fost situații punctuale cu autoturisme blocate, dar nu s-au înregistrat probleme deosebite, blocaje majore. O ambulanță care transporta cinci pacienți care fac dializă a rămas blocată noaptea trecută, dar s-a intervenit pentru salvarea pacienților", a declarat, pentru AGERPRES, Florin Olaru.

Oficialul ISU a precizat că 50 de comune, două municipii și trei orașe, în total 121 de localități, cu aproximativ 28.000 de abonați, sunt nealimentate cu energie electrică.

UPDATE ORA 8.13 Brăila: Peste 6.700 de abonați din 23 de localități au rămas fără energie electrică din cauza vântului

Peste 6.700 de abonați din 23 localități din județul Brăila au rămas fără energie electrică, în noaptea de joi spre vineri, din cauza vântului puternic, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt.col. Ștefan Stoian.

Localitățile fără curent sunt Oprișenești, Plopu, Târlele Filiului, Batogu, Ionești, Gurguieți, Sihleanu, Scorțaru Nou, Constantinești, Râmnicelu, Corbu Nou, Măxineni, Măru Roșu, Lacu Rezii, Cuza Vodă, Salcia Tudor, Gradiștea, Custura, Boarca, Racovița, Corbeni, Gemenele și Găvani.

Numărul total de abonați afectați este de 6.782, iar zece echipe ale Electrica lucrează în teren pentru remedierea situațiilor.

Pe drumurile naționale din județul Brăila acționează 11 utilaje de deszăpezire cu 25 persoane, iar IPJ Brăila monitorizează starea drumurilor de pe raza județului.

În municipiu, tot din cauza vântului puternic, nouă copaci au fost doborâți, dintre care trei peste autoturisme parcate, care au fost avariate, iar trei echipaje de la ISU se află pe teren pentru îndepărtarea arborilor căzuți.

UPDATE ORA 8.00 Galați: Două drumuri naționale închise, 25 de localități fără curent electric

Un număr de 25 de localități din județul Galați au rămas fără curent electric din cauza viscolului puternic și a zăpezii care au afectat liniile de alimentare cu energie electrică, iar două drumuri naționale sunt închise, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

Potrivit acestuia, rămân închise DN 24 D Galați — limita cu județul Vaslui și DN 26, între kilometrii 12 și 81. Pe drumurile județene se circulă în condiții de iarnă.

Chiriță a precizat că în cursul nopții au fost efectuate trei misiuni de salvare cu autoșenilata în localitățile Cuca, Rediu și Plevna, fiind salvate 15 persoane, dintre care patru copii și o femeie gravidă.

Un număr de opt persoane — șase adulți și doi copii — au fost transportate cu ambulanțele la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Galați. De asemenea, un autocar din Republica Moldova cu opt adulți și șase copii a fost deblocat în zona localității Oancea și și-a continuat drumul spre București.

La nivelul municipiului Galați, vântul puternic a dus la prăbușirea a circa 100 de arbori sau crengi ale copacilor care au blocat drumuri sau au căzut peste autovehicule. În prezent, în Galați nu mai ninge, însă gruparea operativă ISU rămâne în alertă.

UPDATE ORA 7.55 Vaslui: Trei drumuri naționale închise; circulație îngreunată pe DE 581 spre Vama Albița

DN 24A Murgeni — Fălciu, DN 2F Vladia — Ivănești și DN 11A Podu Turcului — Bârlad sunt închise, vineri dimineața, din cauza zăpezii abundente și a viscolului puternic.

Potrivit autorităților, pe DE 581 se circulă cu dificultate în mai multe puncte, atât din cauza sulurilor de zăpadă (în localitățile Crasna, Simila, Satu Nou), cât și din cauza unor copaci căzuți pe carosabil în zona Dobrina.

"Prefectul județului, Isabel Bogdan, este prezent în zonă și coordonează activitățile de deszăpezire și degajare a carosabilului, în vederea facilitării accesului autovehiculelor. Probleme sunt pentru TIR-urile care se deplasează către Vama Albița", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Vaslui, Cristian Lapa.

Potrivit acestuia, un stâlp de înaltă tensiune este rupt pe raza localității Simila, alimentarea cu energie electrică fiind întreruptă.

Județul Vaslui se află sub Cod portocaliu de ninsoare abundentă și vânt, până pe 21 aprilie la ora 09,00.

UPDATE ORA 7,47 Drumul național Piatra Neamț — Roman a fost închis traficului rutier

Drumul național care face legătura între municipiile Piatra Neamț și Roman a fost închis traficului rutier, vineri dimineață, începând cu ora 07,00, a declarat, pentru AGERPRES, subprefectul Iulian Jugan.

Potrivit sursei citate, pe drum sunt porțiuni cu suluri de zăpadă, iar viscolul reduce vizibilitatea până la zero.

Măsura a fost luată preventiv astfel încât să nu apară situații cu mașini blocate pe acest sector de drum.

Subprefectul Iulian Jugan a mai precizat că mai multe localități din județ sunt nealimentate cu energie electrică, dar că o centralizare exactă a situației urmează să fie făcută de reprezentanții ISU Neamț.

UPDATE ORA 7.32 Argeș: Autostrada A1, închisă între kilometrii 106 și 120 în urma unor tamponări cauzate de polei

Autostrada A1 a fost închisă vineri dimineață, între kilometrii 106 și 120, în urma unor tamponări cauzate de polei, traficul rutier fiind deviat prin municipiul Pitești.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, la kilometrul 106 s-a produs o tamponare în lanț în care au fost implicate șase autovehicule, cauza fiind neadaptarea vitezei la carosabilul alunecos. Alte tamponări s-au produs pe tronsonul cuprins între kilometrii 106 și 120, tot din cauza poleiului.

Conform aceleiași surse, evenimentele rutiere nu s-au soldat cu victime.

Traficul rutier pe sensul către Râmnicu Vâlcea a fost deviat prin municipiul Pitești.

ORA 7.29 Trafic rutier întrerupt pe mai multe tronsoane de drumuri naționale; porturile de la Marea Neagră, închise

Traficul rutier este întrerupt, vineri dimineața, pe mai multe tronsoane de drumuri naționale, din cauza zăpezii și a viscolului, informează, într-un comunicat de presă, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Potrivit sursei citate, este vorba de DN26 Vânători — Blăgești, în județele Galați și Vaslui, DN24D, în județul Galați, între intersecția cu DN26 (zona Tulucești) și limita cu județul Vaslui, DN24A Murgeni — Fălciu, în județul Vaslui, DN24B Albița — Huși, județul Vaslui, DN2F Vlădia — Ivănești, în județul Vaslui, și DN11A Podu Turcului — Bârlad, în județul Vaslui. Probleme pe acest drum sunt și pe raza județului Vrancea.

În județul Iași, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 28A Târgu Frumos — Pașcani, din cauza ninsorii viscolite.

Centrul Infotrafic mai informează că, din cauza poleiului, traficul rutier pe autostrada A1 București — Pitești a fost deviat de la kilometrul 106 (sensul către Pitești), pe DN65 prin municipiul Pitești.

În județul Constanța, din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră (Constanța-Nord, Constanța-Sud, Midia și Mangalia).

În jurul orei 05:,30, în județul Vrancea, traficul feroviar a fost reluat pe magistrala 500, între stațiile Pufești și Adjud, după remedierea avariei survenite la firul purtător al liniei de contact.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: drumuri blocate drumuri inchise