x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BOMBĂ detonată la Universitatea "Asachi" din Iaşi. Un tânăr a ameninţat că ar mai avea alte dispozitive explozive în clădire

BOMBĂ detonată la Universitatea "Asachi" din Iaşi. Un tânăr a ameninţat că ar mai avea alte dispozitive explozive în clădire

08 Iul 2013   •   10:07
BOMBĂ detonată la Universitatea "Asachi" din Iaşi. Un tânăr a ameninţat că ar mai avea alte dispozitive explozive în clădire
UPDATE 11:30 - Bărbatul care a detonat explozibilul este cunoscut cu probleme psihice şi are 38 de ani, potrivit bzi.ro. Surse din cadrul anchetatorilor spun că bărbatul are mai multe internări la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola.

Citeşte COMUNICATUL DIICOT


UPDATE 10:35
- Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, a declarat că incidentul s-a petrecut în faţa decanului, profesorul Ioan Bogdan, şi "s-a soldat prin detonarea explozibilului".

"Tânărul, care are în jur de 25 de ani, avea un rucsac şi a ameninţat că are ceva de reglat cu poliţia, nu cu universitatea. După detonare, studenţii l-au imobilizat, iar acum poliţia face verificări pentru că personajul a ameninţat că ar mai avea alte bagaje cu explozibil în alte săli din clădirea veche a Universităşţii.  În acest moment, studenţii sunt evacuaţi din întreg corpul de clădire", a declarat ministrul.

Ministrul a precizat că decanul i-ar fi propus tânărului să rămână doar el "ostatic" şi să-i lase pe studenţi să iasă din sală. Tânărul a refuzat această propunere. Citeşte declaraţia decanului

UPDATE 10:23
- Potrivit martorilor, în jurul orei 9.00 un bărbat a intrat în Amfiteatrul P6, corpul A, de la Universitatea Tehnică "Gh. Asachi", Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii şi a ameninţat că are o bombă. Martorii spun că au auzit un zgomot puternic şi s-a creat panică.

După acest moment, un student a sărit pe tânărul care avea asupra sa două geamantane, iar unele studente au leşinat.

"Individul a venit, a tipat la noi si a spus ca detoneaza bomba. S-a creat panica. La un moment dat avea un declansator in mana, care a explodat, l-a lovit. Eu am sarit atunci repede pe el, m-am umplut de sange. Nu ma consider un erou, daca eram un erou nu exploda bomba. Am fost evacuati, iar in amfiteatru a mai ramas o geanta, insa acolo cred ca era o baterie pe care o folosea pentru alimentare. Nu stim cine este, nu a facut nici o revendicare referitoare la universitate. A spus ca daca nu vine Politia detoneaza bomba", a declarat Marian Prescura, studentul care a intervenit dupa ce a explodat dispozitivul.

"Eram în amfiteatru, dădeam examen de licenţă. Dintr-o dată a intrat un individ cu două genţi şi a spus că are bombă la el. S-a creat panică, dintr-o dată, el având un dispozitiv în mână a explodat. El a leşinat, a fost lovit la mână şi, după acest moment, un student a intervenit, a sărit pe el, l-a imobilizat. O parte din studenţi au leşinat. Imediat au venit autorităţile şi l-au luat. Habar nu avem cine este persoana, nu-mi amintesc dacă îl cunosc. A fost o situaţie incredibilă", a spus un profesor care se afla în amfiteatru, scrie bzi.ro.
----------------------------------------------------

O explozie a avut loc, în această dimineaţă, într-o sală de curs a Facultăţii de Telecomunicaţii de la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi", în timpul examenului de licenţă, după ce un bărbat a intrat în sediu cu un dispozitiv exploziv, pe care l-a detonat.

Bărbatul a încercat să detoneze o cantitate mai mare de explozibil, însă  nu şi-a dus "sarcina" până la capăt. El nu a detonat decât o mică parte a încărcăturii, autorităţile intervenind la timp. Bărbatul a fost rănit uşor în urma exploziei. El a fosr reţinut.

La fața locului au ajuns polițiști, pompieri și un echipaj de la ISU, iar bărbatul a fost imobilizat. În aceste momente, el se află la audieri, în incinta Universității.

Ştire în curs de actualizare

×