x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alexandru Iancu - "N-am spus ca sunt nevinovat!"

Alexandru Iancu - "N-am spus ca sunt nevinovat!"

17 Ian 2005   •   00:00

Omul de afaceri timisorean Ovidiu Tender si presedintele Balkan Petroleum, Alexandru Iancu, s-au prezentat ieri in fata procurorilor care ancheteaza dosarul RAFO pentru a-si cunoaste invinuirile.


MIRUNA PASA

ZAMBETE AMARE. Presedintele Balkan Petroleum, Alexandru Iancu, a afisat ieri la Parchetul General o mina foarte sigura
Ovidiu Tender a stat in ancheta timp de o ora si jumatate si a sustinut, la iesirea de la audieri, ca este nevinovat fata de invinuirile pentru care este cercetat: evaziune fiscala, inselaciune si spalare de bani. Omul de afaceri nu a dat insa nici o declaratie in fata anchetatorilor.

ACUZATII GENERALE. La interval de trei ore a ajuns la Parchetul General si omul de afaceri Marian Alexandru Iancu, invinuit si el in cazul RAFO. Aparatorul sau, Teodor Cuzino, a declarat presei ca a venit pentru a vedea faptele de care este acuzat clientul sau si abia apoi va stabili care este strategia apararii. "Clientul meu nu este vinovat pentru nimic. Suntem oricand gata sa aducem probe in aparare, dar deocamdata nu exista nici o proba incriminatoare la dosar. Totul este la modul general. M-am saturat de astfel de proceduri", a sustinut Cuzino.

CU BODYGUARZI. Alexandru Iancu a fost ieri foarte vag in declaratii si a preferat sa raspunda cu ironie intrebarilor adresate de jurnalisti. El a sustinut ca este chemat la Parchet pentru ca este presedintele Balkan Petroleum. "Salut, Timisoara. Il salut pe domnul Tender!", au fost primele sale cuvinte. Iancu a sustinut, de asemenea, ca anchetatorii nu aveau pe ce sa ii puna sechestru, pentru ca nu are avere. Intrebat daca implicarea sa in acest dosar este nereala, omul de afaceri a raspuns: "Nu am spus ca sunt nevinovat!" Audierea a durat aproximativ doua ore, si la finalul ei Iancu si-a chemat bodyguarzii, care l-au escortat pana la masina.

11 SECHESTRE. Potrivit Parchetului General, in dosarul RAFO, dupa noua luni de monitorizare, sunt urmarite penal 19 persoane pentru privatizarea rafinariei si pentru afacerile acesteia cu diferite grupuri de firme. Printre invinuiti se afla si Toader Gaurean, fostul director general al RAFO, si Constantin Margarit, actionar la firma VGB Oil. Procurorii au dispus zilele trecute sechestrarea averilor a 11 dintre invinuiti, pentru asigurarea recuperarii prejudiciului.
×
Subiecte în articol: observator iancu