x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Război DIICOT-DNA. CSM a încuviințat arestarea preventivă a Alinei Bica, șefa DIICOT

Război DIICOT-DNA. CSM a încuviințat arestarea preventivă a Alinei Bica, șefa DIICOT

21 Noi 2014   •   13:00
Război DIICOT-DNA. CSM a încuviințat arestarea preventivă a Alinei Bica, șefa DIICOT
Sursa foto: Şefa DIICOT, dusă pentru audieri la DNA. Alina Bica ar fi cercetată pentru abuz în serviciu - surse
UPDATE: Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat arestarea preventivă a șefei DIICOT, Alina Bica, cercetată penal de DNA pentru abuz în serviciu.

UPDATE:Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat că faptele pentru care a fost reţinută Alina Bica sunt grave, însă nu au fost săvârşite în timpul exercitării funcţiei de procuror sau de şef al DIICOT, el precizând că dacă aceasta nu demisionează, va solicita revocarea ei din funcţie.
Tiberiu Niţu a spus, la intrarea în sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că Alina Bica se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

Procurorul general a subliniat că Direcţia de Investigare a Infacţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) este o structură extrem de importantă, este constituită din procurori oneşti, care ştiu să îşi facă treaba şi care este apreciată la nivel internaţional.

Întrebat cine va conduce DIICOT în perioada următoare, Niţu a spus că, pentru început, conducerea Direcţiei va fi asigurată de procurorul şef adjunct, împreună cu el.
________________

Şefa DIICOT, Alina Bica se află în arestul Poliţiei Capitalei, iar astăzi procurorii DNA vor cere instanţei arestarea preventivă a acesteia, pentru abuz în serviciu. Alina Bica fost audiată mai bine de 6 ore de procurorii anticorupţie, alături de omul de afaceri Gheorghe Stelian, un apropiat al Elenei Udrea.

________________
20.11.2014
UPDATE 22.45 - Alina Bica a fost reţinută de DNA pentru abuz în serviciu, într-un dosar privind o despăgubire ilegală făcută de o comisie din ANRP din care actualul procuror-şef al DIICOT a făcut parte, se arată într-un nou comunicat al DNA.

UPDATE 22.09 - Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus începerea urmăririi penale faţă de BICA ALINA MIHAELA, membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., la data faptelor, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, se arată în comunicatul DNA, postat pe site-ul instituţiei.

Comunicatul mai arată că a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi "reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20.11.2014, a inculpaţilor ALEXANDRU LĂCRĂMIOARA şi BOGDAN DRAGOŞ-GEORGE, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., la data faptelor, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit".recţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a fost ridicată de procurorii DNA de pe stradă şi condusă cu mandat de aducere la audieri.

UPDATE 21.58. lumeajustiției.ro susține că între Gheorghe Stelian și Elena Udrea ar fi existat legături de afaceri. Stelian i-ar fi vândut, cu 900.000 euro, terenul din strada Frederic Chopin din zona Floreasca, București, el preluînd drepturile litigioase de la moștenitoarea de drept, Irina Raicoviceanu.
____________
 
La sediul DNA mai este audiat şi omul de afaceri Gheorghe Stelian, niciuna dintre surse neindicând o legătură clară între cele trei dosare.

Lăcrămioara Alexandru, membru în Comisia de retrocedări din cadrul ANRP, adusă și ea la audieri, a primit un mandat de reținere pentru 24 de ore din partea procurorilor DNA. Lăcrămioara Alexandru este fosta șefă a DIrecției Finanțelor Publice București și Director în Direcșia de  Buget și Contabilitate Internă din Ministerul Finanțelor Publice. De asemenea Lăcrămioara Alexandru este membru în CA al Regiei Autonome pentru Activități Nucleare, declarația sa de avere neputând fi accesată de pe site-ul regiei.
Lăcrămioara Alexandru este în prezent director în Ministerul Finanțelor publice și a fost ridicată de procurorii DNA din Strada Apolodor nr,17, mezanin, camera 214, birou aflat la câțiva pași de cel al Alinei Bica.


Potrivit România TV, între audierea șefei DIICOT, Alina Bica, și Gheorghe Stelian ar exista o legătură. Gheorghe Stelian ar fi obținut 150 milioade de euro în urma unor restituiri ilegale de terenuri de la ANRP, în timp ce Alina Bica ocupa funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Jistiției. Ea fusese desemnată de conducerea ministerului pentru a face parte din comisia de restituire de la ANRP, care a avizat favorabil restituirea către Gheorghe Stelian.
_____________

Alina Bica a fost numită la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în mai 2013.

Cu câteva zile înainte de turul I al alegerilor prezidenţiale în presa românească exploda bomba voiajului Udrea-Bica la Paris generând un scandal în care au fost atrase şi serviciile secrete, prin acuzaţiile lansate de preşedintele Traian Băsescu şi lidera PMP. Ca urmare, o problemă de moralitate – o procuroare-şefă, prietenă cu o politiciană, fostă soţie a unui om de afaceri controversat, plimbându-se pe străzile Parisului de Ziua Îndrăgostiţilor – a devenit o problemă de stat: serviciile secrete s-au implicat în campania electorală, cerându-li-se socoteală de către şeful statului...citeşte mai mult

Traian Băsescu a ordonat şefilor SIE și SRI să-l găsească în câteva zile pe fotograful - filor care a realizat operațiunea "Bica-Udrea la Paris". Băsescu este convins că acțiunea de shopping a fost urmarită de profesioniști și este de datoria și în putința serviciilor de informații să afle ip-ul computerului de la care au fost difuzate fotografiile compromițătoare, care au aruncat în aer campania electorală a Elenei ...citeşte mai mult

În convorbirea telefonică avută cu un reporter Antena 3, Alina Bica a comis o eroare de comunicare, admițând, fără să vrea, că vizita sa la Paris a fost o recompensă din partea Elenei Udrea, citeşte mai mult

O mică vacanţă la Paris, între prietene, într-un hotel de lux iată ultima “ofertă” electorală a Elenei Udrea. Candidatul cel mai onest, plasat acum, potrivit dezvăluirilor din presa germană în intersecţia şpăgilor, în afacerile Microsoft şi EADS, apare într-o suită de fotografii în compania Alinei Mihaela Bica, şeful DIICOT...citeşte mai mult

×
Subiecte în articol: alina bica sefa diicot