x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alina Bica, suspendată din funcţia de procuror

Alina Bica, suspendată din funcţia de procuror

de Veronica Micu    |    16 Dec 2014   •   15:36
Alina Bica, suspendată din funcţia de procuror

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie a fostei şefe a DIICOT Alina Bica, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârşirea, cu intenţie, a unor infracţiuni.

"Hotărârea Secţiei pentru procurori a Consiliului a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/ 2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi art. 62 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Legea nr. 303/ 2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare", se arată într-un comunicat al CSM.

DNA a anunţat luni că Alina Bica a fost trimisă în judecată, alături de alte persoane, în dosarul privind acordarea de despăgubiri supraevaluate omului de afaceri Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitală.

Alina Bica, aflată în stare de arest preventiv, este acuzată de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentanta Ministerului Justiţiei (MJ) în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).


×
Subiecte în articol: alina bica