x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Am lansat Harta Verde a Capitalei

Am lansat Harta Verde a Capitalei

de Ionut Teodorescu    |    12 Mai 2008   •   00:00
Am lansat Harta Verde a Capitalei

Cunoscut de mai bine de o lună şi cititorilor noştri, proiectul Harta Verde Bucureşti a fost prezentat publicului. Evenimentul de lansare s-a desfăşurat ieri în Grădina Cişmigiu.

Proect - Goodartofnoon implementează green map

Cunoscut de mai bine de o lună şi cititorilor noştri, proiectul Harta Verde Bucureşti a fost prezentat publicului. Evenimentul de lansare s-a desfăşurat ieri în Grădina Cişmigiu.

Harta Verde este o invitaţie la explorarea oraşului, adresată tuturor bucureştenilor şi nu numai. Este vorba de o viziune inedită asupra Capitalei, harta indicînd şi locurile prietenoase, dar şi pe cele mai puţin prietenoase, cu alte cuvinte resurse legate de dezvoltarea pe temeiuri durabile. Prima ediţie a hărţii pune accentul pe cele prietenoase, propunînd astfel un punct de plecare în redescoperirea Capitalei, oraş perceput de locuitorii ei în culori gri – trafic intens, poluare, cartiere înghesuite, lipsite de spaţii verzi, puţine oportunităţi de agrement etc. Harta Verde arată că există multe locuri care merită atenţia noastră, oferind o multitudine de exemple, constituind şi o invitaţie la reconciliere cu mediul în care trăim.

RESURSE DURABILE. Ca instrument vizual, Harta Verde ajută bucureştenii să identifice şi să localizeze cu uşurinţă acele resurse legate de dezvoltarea pe temeiuri durabile a oraşului. În viziunea propusă de Harta Verde, dezvoltarea durabilă înseamnă conştientizare şi respect pentru valorile trecutului, acţiune şi implicare pentru promovarea şi conservarea valorilor prezentului, preocupare pentru asigurarea resurselor generaţiilor viitoare. Resursele descoperite pînă acum sînt reprezentate printr-un set de 46 de simboluri utilizate în mod curent de reţeaua Green Map la nivel global, fiind grupate pe opt categorii tematice: Cultură, Social, Educaţie şi informare de mediu, Poluare, Economie verde, Sport, agrement şi recreaţie, Mobilitate şi Natură.

ŞI PE INTERNET. În afara hărţii tipărite, bucureştenii vor putea accesa, începînd de duminică, site-ul www.hartaverde-bucuresti.ro, prin intermediul căruia vor putea lua parte activ la dezvoltarea şi actualizarea Hărţii Verzi. Tot pe site vor fi disponibile instrumente necesare, dar şi recomandări pentru oricine doreşte să realizeze o hartă verde, indiferent că e vorba de tot oraşul sau de o stradă ori un cartier. În forma sa actuală, Harta Verde Bucureşti constituie rezultatul eforturilor depuse de Asociaţia Culturală Goodartofnoon timp de mai bine de un an. La realizarea hărţii au participat numeroşi voluntari, consultanţi şi experţi pe diferite domenii: istorie, biodiversitate, dezvoltare durabilă, cartografie etc. un sprijin important fiind asigurat de resursele puse la dispoziţie de membrii reţelei Green Map la nivel global.

PARTENERI. Realizarea Hărţii Verzi a Bucureştiului a fost susţinută de: Carpatcement, Vodafone, BRD-Groupe Société Générale, Avis România (parteneri principali); Green Map System, Grey România, Mercury 360 (parteneri strategici); National Geographic România, Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, ESRI România, Asociaţia “Bate şaua să priceapă iapa”, Asociaţia pentru Tranziţie Urbană, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti, Societatea Ornitologică Română, Poliţia Comunitară Sector 2 (parteneri); Jurnalul Naţional, Şapte Seri, Radio 21, Metrorex, Betacons, Euromedia, OOPS Media, Compact, Hotnews, Green Report, Media Image (parteneri media).

 

×
Subiecte în articol: verde! verde harta harta verde