x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasada SUA anunţă că a primit un plic suspect cu un praf alb neidentificat

Ambasada SUA anunţă că a primit un plic suspect cu un praf alb neidentificat

16 Dec 2008   •   00:00

Ambasada SUA la Bucureşti a primit, marţi, un plic suspect care conţinea un praf de culoare albă de natură neidentificată, a anunţat ambasada SUA într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.



"Marţi, 16 decembrie, Ambasada SUA la Bucureşti a primit un plic suspect care conţinea un praf de culoare albă, neidentificat. Personalul ambasadei a respectat protocolul stabilit pentru gestionarea obiectelor suspecte", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, vor fi efectuate teste pentru a stabili natura substanţei din plic.

"Ambasada nu a fost evacuată dar a fost temporar oprit accesul publicului", se arată în comunicat, potrivit căruia misiunea diplomatică a fost redeschisă.

Comunicatul menţionează de asemenea aprecierile ambasadei pentru răspunsul rapid al autorităţilor române care au acordat asistenţă în acest incident.

Plicul cu un praf alb, neidentificat, primit de ambasada SUA este în prezent "conservat" la SRI de unde va fi trimis, miercuri dimineaţă, pentru analize biologice la structuri specializate ale statului român, a declarat Marius Bercaru, purtător de cuvânt al SRI.

Potrivit sursei citate, SRI a efectuat o expertizare din punct de vedere pirotehnic, în urma căreia nu a fost identificat nimic suspect.

"Plicul este conservat şi va fi trimis pentru o analiză biologică la structurile de specialitate ale statului român", a mai spus Marius Bercaru.

Acesta a precizat că plicul va fi conservat până miercuri dimineaţă de SRI, urmând ca apoi să fie trimis pentru analize.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SRI, nu au fost semnalate astfel de cazuri la alte ambasade.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania