x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasadoarea Finlandei în România: Toate statele membre ale UE au responsabilitatea de rezolva problemele de mediu şi de climă

Ambasadoarea Finlandei în România: Toate statele membre ale UE au responsabilitatea de rezolva problemele de mediu şi de climă

27 Noi 2019   •   10:48
Ambasadoarea Finlandei în România: Toate statele membre ale UE au responsabilitatea de rezolva problemele de mediu şi de climă

Toate statele membre ale Uniunii Europene au responsabilitatea de rezolva problemele de mediu şi de climă, pentru că trebuie să fim de acord că schimbările climatice se întâmplă, a afirmat, miercuri, ambasadoarea Finlandei în România, Marjut Akola, într-o conferinţă de specialitate.

"Putem cu toţii să stabilim că, din punct de vedere ecologic şi economic, avem nevoie de un mediu durabil cu rol esenţial în abordarea schimbărilor climatice, pe lângă încălzirea globală. Putem, de asemenea, să fim de acord că aceste schimbări climatice se întâmplă. Rapoartele citite recent sunt alarmante şi afirmă că emisiile cu efect de seră sunt în valori mari, deci este nevoie de măsuri urgente. Aceste rapoarte vor fi, cu siguranţă, discutate la Summit-ul ONU de la Madrid, care va începe lunea viitoare. Parlamentul European va vota, astăzi, pentru noua Comisie Europeană şi se estimează că poate să-şi înceapă activitatea de la 1 decembrie, iar problemele de mediu şi de climă vor fi dintre cele esenţiale. Au promis că acest 'green deal' va fi asigurat în 100 de zile. Toate statele membre avem această responsabilitate", a spus ea.

Akola a amintit de faptul că Finlanda şi-a propus să devină prima ţară neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, până în anul 2025.

"Tema de astăzi a seminarului se referă la rolul pădurilor în legătură cu schimbările climatice, durabilitatea în general şi problema de foarte mare actualitate privind bioeconomia în Finlanda şi în Europa. Durabilitatea a fost în centrul Preşedinţiei noastre la Consiliul Uniunii Europene, însă este şi una dintre priorităţile esenţiale ale guvernului finlandez. Vrem să fim ambiţioşi. Finlanda doreşte să fie prima ţară neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, până în anul 2025. Nu este o ţintă prea îndepărtată, dar, sinceră să fiu, este un obiectiv ambiţios, ce necesită multe măsuri în multe sectoare, nu doar în silvicultură, ci şi în transport, utilizarea terenurilor agricole etc.", a susţinut diplomatul.

Ambasada Finlandei în România, în colaborare cu Regia Naţională a Pădurilor (RNP) Romsilva, a organizat, miercuri, seminarul cu tema "Pădurile - schimbări climatice, sustenabilitate şi bioeconomie".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: schimbari climatice mediu