x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amenzi de peste 2,5 milioane lei aplicate de poliţişti într-o acţiune premergătoare sărbătorilor de Paşti

Amenzi de peste 2,5 milioane lei aplicate de poliţişti într-o acţiune premergătoare sărbătorilor de Paşti

de Agerpres    |    02 Apr 2014   •   18:59
Amenzi de peste 2,5 milioane lei aplicate de poliţişti într-o acţiune premergătoare sărbătorilor de Paşti
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Poliţiştii au aplicat aproape 9.500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.500.000 de lei, în prima zi de acţiune la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale înaintea Sărbătorilor de Paşti, în special a infracţiunilor de natură economică.

Marţi au fost constatate peste 270 de infracţiuni de cei 5.500 de poliţişti din cadrul structurilor de investigarea fraudelor, de ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi care au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor cu violenţă şi a furturilor, precum şi pentru combaterea infracţionalităţii stradale.

"În perioada 1-19 aprilie, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor general Petre Tobă, în toată ţara se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic", informează un comunicat al IGPR.

Au fost verificaţi 1.643 de agenţi economici şi 9.790 de mijloace de transport, în filtrele instituite pe rutele de transport. În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat 273 de infracţiuni, pentru care sunt cercetate 327 de persoane. Din totalul infracţiunilor constatate, 78 sunt infracţiuni de evaziune fiscală. De asemenea, poliţiştii au aplicat 9.416 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.505.595 de lei.

"891 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 414 dintre sancţiunile aplicate sunt prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite", informează IGPR.

Potrivit sursei citate, pentru abateri de la normele rutiere au fost aplicate 7.772 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar 339 de sancţiuni aplicate sunt prevăzute de alte acte normative.

Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de 734.163 de lei, constând în alcool şi produse de alcool, carne şi produse din carne, peşte şi produse din peşte. 

×
Subiecte în articol: amenzi paste