x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Analfabetism în învăţământ! "Şcoala, e sufletul naţiuni. Succes."

Analfabetism în învăţământ! "Şcoala, e sufletul naţiuni. Succes."

16 Sep 2014   •   17:39
Analfabetism în învăţământ! "Şcoala, e sufletul naţiuni. Succes."

După ce au aflat că printre Romuluşi şi Remuşi s-a insinuat ministerial şi o coada de vulpe în legenda Romei, elevii şcolii "Smaranda Gheorghiu" din Târgovişte, cei care s-au străduit să ajungă la festivitatea de deschidere a noului an şcolar, au fost nevoiţi să stea faţă în faţa cu o pânză pe care era inscripţionat un mesaj descurajant. pentru cei care credeau încă în frecventarea învăţământului obligatoriu.

Oricât de bune intenţii ar fi avut dascălii şcolii menţionate. totul a ieşit exact pe dos. Şi dacă la festivitatea de deschidere, la care s-au perindat autorităţi locale, sobor de preoţi, profesori şi părinţi, lozinca "Şcoala, e sufletul naţiuni. Succes", cu greşeli gamaticale atât de grave - virgula între subiect şi predicat e un subiect de clasa a IV-a, a rămasa atârnată după cum a fost surprinsă în imagine, se poate merge cu gândul mai departe, către clasele de curs, unde elevii puteau fi întâmpinaţi cu tradiţionalul "Bine a-ţi venit. V-ă dorim multe succesuri" .

După ce dai cu ochii de asemenea scriituri, parca-ţi vine sa ceri mult mai puţini literaţi, măcar aşa n-ar mai scrie nimeni!

Fotografie preluată prin amabilitatea www.gazetadambovitei.ro/



×