x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANCHETA DGA-DNA / Colonelul Lecu a aflat ca e urmarit penal

ANCHETA DGA-DNA / Colonelul Lecu a aflat ca e urmarit penal

de Violeta Fotache    |    11 Noi 2006   •   00:00

Procurorii i-au adus la cunostinta colonelului Nicolae Lecu, seful Directiei Logistica din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, acuzatiile in dosarul in care acesta este invinuit de abuz in serviciu, ne-a informat ieri Biroul de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

"Procurorii cerceteaza imprejurarile in care Nicolae Lecu a folosit in interes personal forta de munca a unor militari, materiale si utilaje din dotarea unitatii pe care o conduce pentru construirea a doua imobile din judetul Ilfov", se arata in comunicat.

Urmarirea penala a inceput la 24 octombrie, dar cercetarile au fost incepute din primavara in colaborare cu Directia Generala Anticoruptie (DGA) din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. DNA a precizat ca Nicolae Lecu, suspendat deja din functie, este singura persoana cercetata in acest dosar.

Potrivit unor surse DGA, in perioada 2003-2006, Nicolae Lecu ar fi construit doua vile in Voluntari si Zurbaua, una pe numele fiului din prima casatorie, alta pe numele socrului lui, folosindu-se de militari in termen si de masini ale unitatii.

×
Subiecte în articol: observator