x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANCHETĂ FEDERALĂ / FBI vine la Rovinari

ANCHETĂ FEDERALĂ / FBI vine la Rovinari

de Gabriela Mladin    |    12 Feb 2009   •   00:00

Agenţii FBI, alături de procurorii români, sunt aşteptaţi la Complexul Energetic Rovinari pentru a investiga şpaga pe care Richard Morlok susţine că a dat-o în România. Conducerea instituţiei susţine că agenţii americani sunt aşteptaţi în Rovinari la sfârşitul acestei săptămâni.



Purtătorul de cuvânt al Complexului Energetic Rovinari, Leonard Filip, a declarat ieri că agenţi ai Federal Bureau of Investigations sunt aşteptaţi la unitatea energetică pentru a verifica contractele încheiate între reprezentanţii complexului energetic şi firme americane. "Aşteptăm o echipă de anchetatori americani, de la FBI, dar şi procurori români. Este vorba despre o comisie rogatorie venită în România să cerceteze cazul de mită. Toate actele care ne vor fi cerute le vor fi puse la dispoziţie. Dacă ei vor veni într-adevăr aici înseamnă că au date concrete şi, de asemenea, dovezi. Sau vin aici să caute alte dovezi. Vom vedea. În urma unei anchete interne, noi am stabilit că CE Rovinari nu are vreun contract direct cu Control Components Inc., firma lui Richard Morlock", a precizat Leonard Filip, purtătorul de cuvânt al Complexului Energetic Rovinari.

Departamentul american de Justiţie a anunţat la 4 februarie că directorul financiar al Control Components Inc., Richard Morlok, a recunoscut că a dat mită pentru a obţine contracte cu mai multe companii străine, printre care se numără şi Complexul Energetic Rovinari din România. El a pledat vinovat în dosarul său de dare de mită, în care a susţinut că aproximativ 628.000 de dolari a fost şpaga către numeroşi oficiali guvernamentali.

Richard Morlok, în vârstă de 55 de ani, originar din Rancho Santa Margarita, California, a recunoscut că a plănuit coruperea unor oficiali guvernamentali din România, China, Coreea de Sud şi Arabia Saudită, pentru a obţine contracte pentru firma la care lucra, cu sediul în Orange County California.

×
Subiecte în articol: observator