x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angajați din sectorul public, Sănătate și Poliție protestează în fața Guvernului și a Parlamentului

Angajați din sectorul public, Sănătate și Poliție protestează în fața Guvernului și a Parlamentului

23 Dec 2021   •   11:53
Angajați din sectorul public, Sănătate și Poliție protestează în fața Guvernului și a Parlamentului

Mai multe manifestații ale angajaților din Ministerul Muncii și Protecției Sociale, din sănătate și din Poliție vor avea loc în fața Parlamentului și a Guvernului, începând cu ora 12:00.

În Piața Victoriei vor protesta angajații Ministerului Muncii și Protecției Sociale, iar în Piața Revoluției, în fața Palatului Parlamentului, se vor afla angajații din Poliție, Peenitenciare și militarii trecuți în rezervă.

Membrii Sanitas au anunțat că vor picheta Parlamentul. Sanitas se află deja în grevă japoneză, solicitând majorarea salariilor pentru toți angajații din sistem.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, care a organziat proteste în ultimele zile, spune că mulți din profesorii României, aflați printre cei mai săraci europeni, vor avea ce să pună pe masa de Crăciun doar cu ajutorul rudelor.

„Protestele din ultimile trei zile organizate de federațiile sindicale din educație sunt un semnal puternic pe care vrem să îl tragem nu doar în fața guvernanților, ci și a opiniei publice! Majorările salariale solicitate de către noi și care sunt prevăzute de legislația în vigoare nu sunt un moft, ci O NEVOIE REALĂ! Fără aceste majorări, în contextul scumpirilor deja existente la utilități și alimente, peste 70% dintre salariații din învățământ vor fi la limita subzistenței!
Primul prag al degradării financiare va fi resimțit chiar acum, de Crăciun!

Gândiți-vă cum se poate trăi lunar cu un câștig salarial de 2.300 de lei? Acesta este venitul unui cadru didactic tânăr, din care plătește aproximativ 1.000 de lei pentru energie electrică, gaze naturale, abonament TV/internet, apă curentă, utilitățile la comun și abonamentul la telefon. Din 1.300 de lei rămași, acest cadru didactic trebuie să trăiască zilnic cu aproximativ 43 de lei. Ce își poate cumpăra un om pentru Crăciun cu această sumă? Ce poate să pună pe masă? Poate să ofere cadouri? Poate să își împodobească un brad? Răspunsul este unul singur! NIMIC din tot ce ar trebui să aducă bucurie cu ocazia sărbătorilor de iarnă nu este accesbil unui astfel de salariat!”, arată un comunicat FSLI.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: proteste