x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angela Merkel l-a sunat pe Ludovic Orban pe tema lucrătorilor sezonieri

Angela Merkel l-a sunat pe Ludovic Orban pe tema lucrătorilor sezonieri

27 Mai 2020   •   22:12
Angela Merkel l-a sunat pe Ludovic Orban pe tema lucrătorilor sezonieri
Sursa foto: Antena 3

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a sunat pe premierul Ludovic Orban. Subiectul discuţiei l-a constituit situaţia lucrătorilor sezonieri din Germania, dar şi întărirea relaţiilor bilaterale, susține un comunicat al executivului de București.

„Cancelarul Angela Merkel s-a referit, în context, la situaţia lucrătorilor sezonieri români din Germania şi a exprimat preocuparea constantă a executivului de la Berlin şi, personal, a domniei sale, pentru respectarea şi protejarea drepturilor cetăţenilor români care muncesc în Germania", se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de guvernul României.

Merkel a mai transmis că Guvernul Federal a modificat legislaţia muncii pentru a oferi un grad sporit de protecţie socială angajaţilor români.

„Guvernul federal a iniţiat, de altfel, cu promptitudine, modificarea cadrului legislativ intern în vigoare, pentru a oferi un grad sporit de protecţie acestora şi a garanta drepturile angajaţilor români. A subliniat, în acelaşi scop, întreaga deschidere şi disponibilitate pentru menţinerea unui contact strâns, la toate nivelurile, între autorităţile din cele două state, în continuarea recentei vizite în Germania a ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru", se mai arată în comunicat.

În lunile aprilie şi mai, zeci de mii de români au plecat în Germania ca muncitori sezonieri.

Majoritatea a fost cooptată pentru munci agricole, în special pentru a culege sparanghel.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: muncitori sezonieri Germania