x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angela Nicolae, reţinută în dosarul de evaziune fiscală, a fost suspendată din funcţia de procuror

Angela Nicolae, reţinută în dosarul de evaziune fiscală, a fost suspendată din funcţia de procuror

29 Oct 2013   •   11:28
Angela Nicolae, reţinută în dosarul de evaziune fiscală, a fost suspendată din funcţia de procuror

Angela - Eugenia Nicolae, procuror șef al Biroului de Relații Internaționale și Programe altele decât PHARE din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, implicată în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 50 de milioane de euro, a fost suspendată din funcția de procuror, anunță CSM.

''În ședința din data de 29 octombrie, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din funcția de procuror, începând cu data de 29 octombrie, a doamnei Angela — Eugenia Nicolae, procuror șef al Biroului de Relații Internaționale și Programe — altele decât PHARE din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale împotriva sa'', informează CSM.

Hotărârea Secției pentru procurori a CSM a fost luată în temeiul dispozițiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările și completările ulterioare, și 62 alin. (1) lit. a) și alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare.

Solicitarea de suspendare a fost prezentată Secției pentru procurori a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Secția de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție.

×